Ascultă Radio România Cluj Live

Oţetul de mere – remediu pentru sănătate

Cercetătorii britanici susţin că oţetul de mere consumat înainte de fiecare masă reduce considerabil riscul apariţiei unui accident vascular cerebral (AVC) şi a unui infarct miocardic. Cercetătorii de la Universitatea Aston din Birmingham, Anglia, au efectuat mai multe studii până au ajuns la aceste concluzii.

Oţetul de mere – remediu pentru sănătate

Articol editat de , 13 octombrie 2016, 06:00

Cercetătorii britanici recomandă să consumăm în mod frecvent acest aliment, înainte de fiecare masă, amestecând 30 ml de oţet de mere cu 200 ml de apă. Oţetul de mere reduce cu 13% colesterolul rău din organism, iar scăderea colesterolului rău are efecte pozitive asupra sănătăţii, împiedicând apariţia unor afecţiuni cardiace.

De asemenea, oţetul de mere contribuie la reducerea în greutate, fiind un aliat sigur în dietă şi având capacitatea de a susţine procesul de ardere al grăsimilor, ajutând mult în curele de slăbire.

Oţetul de mere mai tratează afecţiunile la nivelul articulaţiilor, în special inflamarea articulaţiilor, artritele şi ajută în tratatea arsurilor suferite la nivelul epidermei.

Cu toate acestea, medicii britanici subliniază faptul că oţetul de mere poate fi folosit ca un remediu naturist şi nu reprezintă o soluţie în cazul unor profilaxii mai complicate.

 

RADOR

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate