Ascultă Radio România Cluj Live

Fasolea, mazărea, lintea și năutul, aliaţii sănătăţii şi frumuseţii

Consumul de fasole, mazăre, linte şi năut nu numai că favorizează pierderea în greutate, dar ajută şi la menținerea efectului obținut, indică rezultatele unui nou studiu.

Fasolea, mazărea, lintea și năutul, aliaţii sănătăţii şi frumuseţii

Articol editat de , 3 aprilie 2016, 06:00

Autorii cercetării de la Spitalul St. Michael din Toronto au descoperit că doar 130 de grame de astfel de leguminoase pe zi sunt suficiente pentru a obține un efect de reducere în greutate. Experții explică faptul că aceste legume creează o senzaţie de saţietate şi ajută la reducerea colesterolului „rău”.

Pentru rezultatele acestei cercetări, autorii au analizat datele provenite din 21 de studii clinice, cu participare a 940 de bărbați și femei. Cercetătorii au stabilit că participanţii au reuşit să slăbească, adăugând la meniul zilnic 130 de grame de legume uscate, fără a limita consumul altor alimente.

Experții au reamintit că aceste legume au un indice glicemic scăzut, sunt digerate mai lent și pot fi utilizate pentru a limita sau a înlocui proteinele animale, precum și grăsimile „rele”, cum ar fi acizii grași. Actuala cercetare sprijină un studiu anterior, în care se afirmă că legumele uscate cresc cu 31% senzaţia de saţietate. Aceasta, la rândul său, conduce la limitarea aportului de alimente„, au declarat oamenii de ştiinţă.

Un alt studiu a constatat că o porţie de legume uscate pe zi scade cu 5% colesterol „rău” şi, prin urmare, reduce riscul bolilor cardiovasculare.

 

 

RADOR

 

Ascultă Radio Cluj online AICI:

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate