Ascultă Radio România Cluj Live

Proprietăţi benefice ale rozmarinului

Oamenii de ştiinţă italieni și americani cercetează proprietățile rozmarinului, care face parte din dieta mediteraneană a locuitorilor satului Acciaroli din Italia, unde sunt peste 300 de centenari.

rozmarin 2
Foto: rozmarin 2

Articol editat de , 2 aprilie 2016, 06:00

Rozmarinul este foarte des utilizat, în cantităţi mari, în mâncărurile localnicilor. În afară de faptul că le prelungește viața, le menţine şi sănătatea într-o formă excelentă. Locuitorii în vârstă din acest sat nu suferă de maladii precum Alzheimer şi nu au probleme cardiovasculare. Localitatea Acciaroli are câteva mii de locuitori şi se află în apropiere de staţiunea Salerno, fiind amplasată între plajă și munți.

Bucătăria locală include cantități mari de rozmarin. Prof. Alan Maisel de la Universitatea din San Diego susţine că, împreună cu colegii săi italieni, sunt primii oameni de știință care au primit permisiunea de a studia centenarii de la Acciaroli. Echipa de cercetători va lua probe de sânge de la persoanele cu vârste peste 100 de ani și va distribui chestionare legate de dieta și modul de viață al localnicilor.

 

 

RADOR

 

Ascultă Radio Cluj online AICI:

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate