Ascultă Radio România Cluj Live

Beneficiile oţeturilor aromatice

Acrişor, cu miros înţepător oţetul, fie că e făcut din vin sau mere ajută ca salatele să  fie mai bune şi de multe ori ne poate ajuta şi  la tratarea diferitelor afecţiuni.

Beneficiile oţeturilor aromatice

Articol editat de cristina.rusu, 22 martie 2016, 09:15

Folosite din cele mai vechi timpuri pentru tratarea diferitelor afecţiuni, oţeturile aromatice se obţin lesne prin adăugarea de plante cu conţinut crescut de uleuri eterice şi alte principii active în banalul oţet de vin.

Când bolile respiratorii sunt mai frecevente, oţetul de mentă îşi dovedeşte utilitatea, având un puternic efect febrifug şi antiinfecţios. Acest tip de oţet calmează durerile de cap şi musculare, ne poate ajuta la ameliorarea simptomelor reumatismului inflamator şi nu în ultimul rând reprezintă o metodă extrem de simplă şi total lipsită de efecte secundare de a combate stările de greaţă, care apar uneori gravidelor. În uz extern, poate fi folosit pentru fricţionarea zonelor dureroase în caz de reumatism, contracturi musculare, în caz de febră şi răceli.

Recunoscut pentru calităţile calmante asupra sistemului nervos, oţetul de levănţică este util în cazurile de surmenaj psihic, anxietate, stări de agitaţie şi chiar insomnie.

Acelora dintre noi care suferim de afecţiuni gastrice hipoacide ori de atonie digestivă, specialiştii ne recomandă să utilizăm oţetul de rozmarin. Acesta poate fi şi un excelent stimulent al memoriei şi constituie un produs cosmetic de excepţie, menţinând tinereţea şi supleţea pielii.

Nici oţetul de usturoi nu se lasă mai prejos, ori de câte ori ne tăiem sau ne julim, specialiştii  ne recomandă acest oţet deoarece ajută la dezinfectarea rănilor şi grăbeşte vindecarea.

Doamnele e bine să stie că oţetul de iederă estompează celulita. Putem folosi acest oţet la fricţionarea zonelor afectate de celulită în fiecare zi după baie, timp îndelungat. De asemenea în caz de nevralgii, ajută la masarea zonelor dureroase.

 

Rodica Tulbure

Radio Cluj se poate asculta şi online AICI:

 

 

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate