Ascultă Radio România Cluj Live

Farfurii Adi Hădean pentru baschetbalistele României

Adi Hădean, cunoscut și ca Masterchef a gătit, pentru naționala de baschet la României, joi, la Cluj Napoca, înainte de meciul cu reprezentativa Turciei, programat pentru sâmbătă, 20 februarie, de la ra 19.

Farfurii Adi Hădean pentru baschetbalistele României
Foto: Adi Hadean si echipa de baschet feminin

Articol editat de DSRNetworkAdmin, 19 februarie 2016, 12:15

Invitat la TV online Radio Cluj, Adi Hădean ne-a povestit ce a ales pentru meniul sportivelor, ne-a arătat fotografii cu farfuriile și ne-a dezvăluit ingredientele folosite la cina pregătită pentru peste 100 de persoane.

Adi Hadean si echipa de baschet feminin

Adi Hadean si echipa de baschet feminin a României

Am fost invitat să le gătesc fetelor și am primit cu bucurie această misiune. Am gândit meniul astfel încât să fie, în primul rând, sănătos. A fost un meniu simplu și, în același timp, complicat. 

Crema de mazăre pe care am preparat-o a fost una puțin diferită decât cea clasică. Am folosit arome ca: menta, busuiocul și semințele de pin. Am folosit și ricotta, pancetta crocantă și anșoa. 

Apoi, am servit vita cu cartofi zdrobiți cu ceapă verde, piure de spanac cu busuioc, piure de morcov, piure de țelină, piure de varză roșie și sos de ardei gras.

Desertul a fost brownie cu brânză de capră și sos de iaurt grecesc cu cremă de fistic și coajă de lime… Această farfurie a aparținut prieteni mele Anda Călinici. (Adi Hădean, Masterchef)

Chiar dacă ni s-ar părea că iaurtul grecesc ar fi prea mult …ca procent de grăsime, Adi Hădean ne-a asigurat că iaurtul gras nu e același lucru cu smântâna grasă și, tocmai de aceea nu trebuie să ne facem atât de multe grii când cititm cifrele de pe cutia de iaurt.

Pentru fetele care sunt vegetariene, am ales steak-ul de conopidă.

La cina pregătită de Masterchef Adi Hădean au luat parte, pe lângă fetele din echipă, încă aproximativ 30 de invitați.

A fost o provocare, dar mi-a plăcut. Și accept astfel de provocări de fiecar edată când timpul îmi permite. (Adi Hădean, Masterchef)

Am fost curioși să află ce ingredient, din cele folosite la pregătirea cinei, va da forță și încredere fetelor astfel încât să câștige meciul împotriva reprezentativei Turciei.

Indiferent ce mănâncă, dacă joacă bine, vor câștiga! (Adi Hădean, Masterchef)

Legat de alimentația în care sunt numărate caloriile, continuu sau de persoanele prea preocupate să mănânce sănătos și puțin, eu cred că pierdem prea mult din bucuria vieții. Eu cred că echilibrul se pierde atunci când doar consumi calorii și nu faci mișcare. Mișcarea este esențială.

Hai să fim bucuriși, atât cât trăim și să facem tot posibilul să rămânem mulțumiți de noi înșine.

adi hadean (1)

Adi Hădean la TV online Radio Cluj

 

Alina Nechita

 

 

 

 

Maraton de codare. Studenții și profesioniștii participă la primul hackathon de 72 de ore​
Reportaje vineri, 11 aprilie 2025, 14:34

Maraton de codare. Studenții și profesioniștii participă la primul hackathon de 72 de ore​

În perioada 11 – 13 aprilie 2025, Oradea găzduiește prima ediție a unui hackathon intensiv de 72 de ore, organizat de Uniunea Studenților din...

Maraton de codare. Studenții și profesioniștii participă la primul hackathon de 72 de ore​
În casa baronului visător: explorăm castelul Bánffy din Răscruci
Reportaje sâmbătă, 5 aprilie 2025, 00:00

În casa baronului visător: explorăm castelul Bánffy din Răscruci

La o aruncătură de băț de Bonțida, la doar 2,84 kilometri în linie dreaptă, se află un castel cu o poveste fascinantă, plină de umor,...

În casa baronului visător: explorăm castelul Bánffy din Răscruci
NU SUNT INVIZIBIL – Campanie de conștientizare a autismului
Reportaje joi, 3 aprilie 2025, 14:10

NU SUNT INVIZIBIL – Campanie de conștientizare a autismului

Centrul de zi al Asociației Autism Transilvania își deschide astăzi porțile către vizitatorii dornici să învețe în cadrul unor ateliere de...

NU SUNT INVIZIBIL – Campanie de conștientizare a autismului
Lecții despre curaj și terapie prin artă
Reportaje miercuri, 2 aprilie 2025, 13:51

Lecții despre curaj și terapie prin artă

Organizația clujeană Create.Act.Enjoy crede în terapie prin artă și o practică de foarte multă vreme în spitale, centre pentru seniori,...

Lecții despre curaj și terapie prin artă
Reportaje marți, 1 aprilie 2025, 15:54

Salată de cuvinte şi ochelari VR: 6 exerciţii pentru înţelegerea autismului, de încercat la Bistriţa

Ce simți când trebuie să răspunzi la o întrebare într-un vacarm total? Ce vezi când lumea pare haotică, rapidă, derutantă? Cum e să ți se...

Salată de cuvinte şi ochelari VR: 6 exerciţii pentru înţelegerea autismului, de încercat la Bistriţa
Reportaje luni, 31 martie 2025, 09:56

„Nu mai merg în adăposturi, dar au pierdut speranţa”, preotul Balázs Attila despre realitatea din Transcarpatia

Sunt sate în care nu a mai fost vreun botez de trei ani, ne-a spus Balázs Attila, preotul reformat din Săvădisla, întors recent din...

„Nu mai merg în adăposturi, dar au pierdut speranţa”, preotul Balázs Attila despre realitatea din Transcarpatia
Reportaje marți, 25 martie 2025, 14:22

Premieră națională: Peștera Urșilor a fost scanată 3D

Studenții Facultății de Construcții, Cadastru și Arhitectură a Universității din Oradea, de la specializarea Măsurători Terestre și...

Premieră națională: Peștera Urșilor a fost scanată 3D
Reportaje duminică, 23 martie 2025, 00:00

Bogdan Ota: între trecut și viitor, între muzică și tehnologie

A absolvit Universitatea de Arte George Enescu din Iaşi; dar, ca să confirme parcă ideea că nimeni nu poate fi profet în propria lui ţară, a...

Bogdan Ota: între trecut și viitor, între muzică și tehnologie