Ascultă Radio România Cluj Live

Românii cheltuie aproape 570 RON pentru cadourile de Crăciun

În perioada sărbătorilor de iarnă românii care fac cumpărături online vor achiziționa cadouri în valoare totală de 570 RON, intenționând ca pentru un singur dar să aloce aproximativ 96 RON.

cadouri de Crăciun
Foto: cadouri de Crăciun

Articol editat de cristina.rusu, 4 decembrie 2015, 10:39 / actualizat: 6 decembrie 2015, 9:09

Conform unui studiu Compari.ro realizat în luna octombrie 2015 de GKI Digital, 64% dintre aceștia vor oferi cadouri în primul rând celor din familie, în timp ce 1 din 2 persoane va oferi cadouri și rudelor apropiate.

În plus, aproape o treime dintre persoanele active online se pregătesc cu daruri pentru prieteni, în timp ce doar 10% dintre cei intervievați își vor surprinde cu un cadou colegii de muncă sau alte cunosținte.

În ceea ce privește sursele care îi inspiră pe români în alegerea cadourilor, 73% dintre cumpărătorii online se inspiră pentru idei de cadouri căutând pe internet și 47% din materiale promoționale și flyere.

Pe locul 3 în topul celor mai populare surse de inspirație se află chiar abordarea directă a destinatarului.

De altfel, în căutările din mediul online pentru cadourile de sărbători, 75% dintre respondenți urmăresc ofertele magazinelor online și 74% accesează motoarele de căutare.

De altfel, rolul paginilor de comparare a prețurilor au crescut de anul trecut cu 70% în topul surselor de informare ale românilor.

Cumpărăturile de Crăciun sunt poate cele mai căutate cadouri pe care le facem pe parcursul unui an și deși investim foarte mult timp de gândire, suntem adesea în impas din cauza timpului pe care îl avem pentru achiziționare. Astfel cumpărăturile online sunt într-o tendință continuă de creștere deoarece ne oferă soluția perfectă: un mediu care să ne ofere diversitate și să consume cât mai puține resurse. Totodată ascensiunea achizițiilor online poate fi corelată cu dezvoltarea magazinelor online și cu progresul tehnologic și evoluția dispozitivelor electronice smart. În acest context, paginile de comparare sunt într-adevăr printre cele mai utile și ne bucură faptul că romănii le folosesc de la an la an în număr tot mai mare, a declarat Melinda Bányai, Sales Line Manager Compari.ro.

În următoarea lună 87% dintre cei intervievați intenționează să achiziționeze cadourile de Crăciun din magazinele online iar 57% vor fi prezenți și în centrele comerciale.

Magazinele tradiționale și de specialitate sunt a treia opțiune, la o distanță considerabilă de primele două, doar 28% dintre intervievați declarând că vor cumpăra cadouri de aici.

Cele mai puternice criterii pe baza cărora aleg magazinele online sunt prețul produsului și credibilitatea magazinului, iar în cele din urmă de posibilitatea accesului imediat la produs.

Faptul că pe locul 2 în topul criteriilor românilor se află credibilitatea magazinului online trebuie să fie un semnal de alarmă pentru comercianți. Consumatorii sunt din ce în ce mai pretențioși și pentru a avea succes nu este îndeajuns oferirea produselor la un preț avantajos, ci este necesar ca respectivul magazin să câștige încrederea în ochii consumatorului, a mai declarat Melinda Bányai, Sales Line Manager Compari.ro.

În ceea ce privește tipul cadourilor pe care intenționează să le ofere, utilizatorii din mediul online au în topul preferințelor 4 categorii diferite de game de produse: articole de îmbrăcăminte, cosmetice, jucării pentru copii și produse electronice.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 500 de persoane, dintre care 58% bărbați și 42% femei. Mai mult de jumătate dintre respondenți au vârsta cuprinsă între 30-50 de ani și au studii superioare. În plus, 91% dintre respondenți au efectuat cumpărături online măcar o dată.

Infografic studiu Compari.ro - Planuri de cumparaturi de sarbatori

Respondenții studiului au participat în prealabil la un joc cu premii care a fost publicat pe pagina www.compari.ro și pe pagina oficială de Facebook www.facebook.com/www.compari.ro.

Compari.ro este unul dintre cele mai vizitate website-uri de comparare a prețurilor și a produselor din România, fiind accesat lunar de 1.9 milioane de useri, care pot alege între ofertele a peste 820 de magazine online, cu 4.500.000 de produse.

Platforma online funcționează și ca ghid de cumpărături, ajutând utilizatorii în deciziile pe care le iau, dar și sute de magazine online, către care redirecționează vizitatorii.

De 10 ani de când este pe piața din România, misiunea Compari.ro este să reunească și să faciliteze compararea prețurilor și a produselor, contribuind astfel la dezvoltarea cumpărăturilor online în România.

 

Redacția

Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.

A început să scadă prețul motorinei
Social duminică, 28 aprilie 2024, 12:32

A început să scadă prețul motorinei

Preţul motorinei a continuat să scadă. Potrivit aplicaţiei Monitorul Preţurilor, un litru de benzină şi de motorină standard porneşte de la...

A început să scadă prețul motorinei
ÃŽncepe distribuirea pensiilor pentru luna mai
Social duminică, 28 aprilie 2024, 10:45

ÃŽncepe distribuirea pensiilor pentru luna mai

Poşta Română a anunţat că a început duminică, 28 aprilie, distribuirea pensiilor pentru luna mai. Poştaşii au fost pe teren încă de la...

ÃŽncepe distribuirea pensiilor pentru luna mai
Internship pentru tineri la Poșta Română
Social sâmbătă, 27 aprilie 2024, 17:29

Internship pentru tineri la Poșta Română

Tinerii interesaţi de un internship în servicii poştale şi logistică se pot înscrie până pe 20 mai. În acest an compania oferă 20 de locuri...

Internship pentru tineri la Poșta Română
Creștinii ortodocși și greco-catolici sărbătoresc Floriile pe 28 aprilie
Social sâmbătă, 27 aprilie 2024, 12:44

Creștinii ortodocși și greco-catolici sărbătoresc Floriile pe 28 aprilie

Creştinii ortodocși şi greco-catolici celebrează duminică, 28 aprilie, Floriile sau Intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim. Cu această...

Creștinii ortodocși și greco-catolici sărbătoresc Floriile pe 28 aprilie
Social sâmbătă, 27 aprilie 2024, 12:33

Pompierii bihoreni recrutează candidați

Concursul de admitere la Åžcoala de SubofiÈ›eri de Pompieri È™i ProtecÈ›ie Civilă „Pavel Zăgănescu” BoldeÈ™ti va avea loc în perioada 24...

Pompierii bihoreni recrutează candidați
Social vineri, 26 aprilie 2024, 16:57

Festivalul Bujorului

Prima ediție a Festivalului Bujorului va avea loc în acest sfârșit de săptămână, la Castelul Ugron din Zau de Câmpie, județul Mureș....

Festivalul Bujorului
Social vineri, 26 aprilie 2024, 16:20

Ce putem face în acest weekend la Sibiu

De văzut – de făcut în acest weekend la Sibiu.  Primăvara este în toi È™i Sibiul se îmbracă în straie festive pentru a celebra...

Ce putem face în acest weekend la Sibiu
Social vineri, 26 aprilie 2024, 15:15

Surparea de teren din Slănic Prahova se extinde

Perimetrul de siguranţă a fost ÅŸi el mărit, iar traficul este oprit.   Până acum au fost evacuate 42 de persoane din blocurile din zonă,...

Surparea de teren din Slănic Prahova se extinde