Ascultă Radio România Cluj Live

Uleiul din migdale dulci, aliatul frumuseții

Uleiul din migdale dulci este bogat în vitamina E, acizi graşi monosaturaţi, proteine, calciu și zinc, multe alte minerale şi vitamine, ceea ce explică beneficiile sale pentru piele şi păr.

ulei de migdale dulci
Foto: ulei de migdale dulci

Articol editat de cristina.rusu, 29 octombrie 2015, 06:00

Uleiul este extras dintr-un soi de migdale, care sunt comestibile și au un gust dulce.

Uleiul din migdale dulci este hipoalergenic şi poate fi utilizat şi de persoanele foarte sensibile. Pentru a îmbunătăți absorbția uleiului, este recomandat să se încălzească la temperatura corpului.

Datorită conținutului bogat în vitamina E, el poate proteja pielea de stresul oxidativ și de daunele provocate de radiaţiile UV.

Uleiul din migdale dulci are o textură ușoară și poate pătrunde adânc în piele, îndepărtând astfel murdăria din pori şi foliculii de păr, catifelând pielea şi oferind o anumită protecție împotriva apariției acneei și comedoanelor. El poate fi folosit cu succes şi pe post de demachiant în zona sensibilă a ochilor.

 

RADOR

 

Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate