Ascultă Radio România Cluj Live

Amatorii de alimente și băuturi amare ar putea fi psihopați

Noi studii efectuate de oamenii de ştiinţă austrieci arată că amatorii de alimente și băuturi amare au tendinţe mai mari decât alţii spre sadism și comportament antisocial.

alimente amare
Foto: alimente amare

Articol editat de cristina.rusu, 18 octombrie 2015, 06:00

Prin studierea relației dintre personalitate și preferințele pentru gusturi specifice, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Innsbruck au descoperit că cei cărora le place gustul amar tind mai mult decât alţii să aibă înclinaţii sadice, machiavelice, narcisiste și un comportament antisocial. Aceste persoane sunt, de asemenea, de multe ori extrem de egoiste.

Voluntarii au fost invitaţi să guste diferite categorii de alimente (dulci, sărate, acre și amare), iar apoi au fost clasificaţi în funcție de preferințe și rugaţi să răspundă la întrebări cu privire la personalitate lor.

Rezultatele studiului au arătat că oamenii pe care îi bucură produsele alimentare și băuturile amare prezintă simptome de psihopatie.

Cu cât o persoană este mai amabilă și mai dispusă să coopereze, cu atât este mai puțin amatoare de alimente cu gust amar.

 

RADOR

Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate