Ascultă Radio România Cluj Live

Carnea și produsele lactate se consumă cu măsură, vara

În timpul lunilor fierbinți de vară, ar trebui să fim mai prudenţi în ceea ce priveşte consumul de carne și produse lactate, a declarat nutriţionistul bulgar Greta Uzunova.

alimente
Foto: alimente

Articol editat de , 2 iulie 2015, 06:00 / actualizat: 2 iulie 2015, 13:21

Potrivit acesteia, mâncarea de tip fast-food nu este recomandată pentru organismul nostru, nu numai în timpul verii, ci şi în restul anului. Carnea și produsele lactate sunt alimente care se pot altera mai repede din cauza temperaturilor ridicate. Astfel, se recomandă un consum de carne redus pe timpul verii. Poate fi consumată carne slabă şi proaspătă sau peşte, a adăugat nutriţionistul bulgar.

Alimentele trebuie păstrate întotdeauna în frigider, ţinând cont de igiena foarte strictă a fructelor şi legumelor. Acest lucru trebuie luat în serios vara. Chiar și atunci când consumăm fructe și legume benefice pentru sănătate, acestea trebuie să fie spălate foarte bine, altfel pot avea efecte foarte neplăcute asupra organismului nostru în timpul verii, a atras atenţia Uzunova.

 

RADOR
Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online AICI

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate