Ascultă Radio România Cluj Live

Brioșa din carne de iepure în concurs la Milano

Echipa Alfa Flower a Facultăţii de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu reprezintă România la competiţia de gătit dedicată studenţilor, Ecotrophelia 2015.

Brioșa din carne de iepure în concurs la Milano
Foto: Brioșa din carne de iepure

Articol editat de DSRNetworkAdmin, 25 iunie 2015, 08:00 / actualizat: 13 iulie 2017, 10:35

O echipă formată din trei studente ale Facultăţii de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului Sibiu ne reprezintă anul acesta la competiţia Ecotrophelia 2015.

Competiţia europeană este organizată pentru studenți, masteranzi și doctoranzi în domeniul industriei alimentare, cu scopul de a dezvolta produse alimentare eco-inovative, cu potențial comercial.

Cele trei tinere, Daniela Andrăşescu, Gabriela Buricea şi Andreea Catrina, au câştigat locul I la faza naţională cu un produs inedit, o brioşă bazată pe carne de iepure şi curcan, nuci şi uleiuri speciale.

Trebuie să fie un produs nou, pe care studenţii să îl inventeze, cu ingrediente speciale, inedite. Acest produs încă nu se găseşte pe piaţă. Noi sperăm să fie oportun pentru fabrici şi să ne contacteze. Deocamdată participăm cu produsul la competiţie, faza internaţională. Anul trecut am participat cu o altă echipă, cu un produs dulce. De data aceasta am ales să particip cu brioşa cu carne pentru că este un produs complet, cu o mare valoare nutritivă. (Daniela Andrăşescu, concurentă)

Cele trei tinere, studente în anul IV, sunt coordonate de Olga Drăghici, specialist în industria cărnii. Profesoara le sfătuieşte pe concurente în legătură cu gramaje şi modul de combinare a ingredientelor.

Produsul finit, deşi este pe bază de carne, are un conţinut foarte mic de colesterol, datorită grăsimilor de origine vegetală şi a tipului de carne folosită. Produsul vine la pachet cu două sosuri, cel dulce fiind mai special, deoarece are în compoziţie dulceaţă de corcoduşe. (Olga Drăghici, profesor coordonator)

Echipa Alfa Flower îşi va prezenta brioşa la faza internaţională în luna octombrie, la Milano.

 

Cristian Florea

 

Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online AICI:

 

Maraton de codare. Studenții și profesioniștii participă la primul hackathon de 72 de ore​
Reportaje vineri, 11 aprilie 2025, 14:34

Maraton de codare. Studenții și profesioniștii participă la primul hackathon de 72 de ore​

În perioada 11 – 13 aprilie 2025, Oradea găzduiește prima ediție a unui hackathon intensiv de 72 de ore, organizat de Uniunea Studenților din...

Maraton de codare. Studenții și profesioniștii participă la primul hackathon de 72 de ore​
În casa baronului visător: explorăm castelul Bánffy din Răscruci
Reportaje sâmbătă, 5 aprilie 2025, 00:00

În casa baronului visător: explorăm castelul Bánffy din Răscruci

La o aruncătură de băț de Bonțida, la doar 2,84 kilometri în linie dreaptă, se află un castel cu o poveste fascinantă, plină de umor,...

În casa baronului visător: explorăm castelul Bánffy din Răscruci
NU SUNT INVIZIBIL – Campanie de conștientizare a autismului
Reportaje joi, 3 aprilie 2025, 14:10

NU SUNT INVIZIBIL – Campanie de conștientizare a autismului

Centrul de zi al Asociației Autism Transilvania își deschide astăzi porțile către vizitatorii dornici să învețe în cadrul unor ateliere de...

NU SUNT INVIZIBIL – Campanie de conștientizare a autismului
Lecții despre curaj și terapie prin artă
Reportaje miercuri, 2 aprilie 2025, 13:51

Lecții despre curaj și terapie prin artă

Organizația clujeană Create.Act.Enjoy crede în terapie prin artă și o practică de foarte multă vreme în spitale, centre pentru seniori,...

Lecții despre curaj și terapie prin artă
Reportaje marți, 1 aprilie 2025, 15:54

Salată de cuvinte şi ochelari VR: 6 exerciţii pentru înţelegerea autismului, de încercat la Bistriţa

Ce simți când trebuie să răspunzi la o întrebare într-un vacarm total? Ce vezi când lumea pare haotică, rapidă, derutantă? Cum e să ți se...

Salată de cuvinte şi ochelari VR: 6 exerciţii pentru înţelegerea autismului, de încercat la Bistriţa
Reportaje luni, 31 martie 2025, 09:56

„Nu mai merg în adăposturi, dar au pierdut speranţa”, preotul Balázs Attila despre realitatea din Transcarpatia

Sunt sate în care nu a mai fost vreun botez de trei ani, ne-a spus Balázs Attila, preotul reformat din Săvădisla, întors recent din...

„Nu mai merg în adăposturi, dar au pierdut speranţa”, preotul Balázs Attila despre realitatea din Transcarpatia
Reportaje marți, 25 martie 2025, 14:22

Premieră națională: Peștera Urșilor a fost scanată 3D

Studenții Facultății de Construcții, Cadastru și Arhitectură a Universității din Oradea, de la specializarea Măsurători Terestre și...

Premieră națională: Peștera Urșilor a fost scanată 3D
Reportaje duminică, 23 martie 2025, 00:00

Bogdan Ota: între trecut și viitor, între muzică și tehnologie

A absolvit Universitatea de Arte George Enescu din Iaşi; dar, ca să confirme parcă ideea că nimeni nu poate fi profet în propria lui ţară, a...

Bogdan Ota: între trecut și viitor, între muzică și tehnologie