Broccoli și artrita
O versiune artificială a unei substanţe care se găseşte în broccoli ar putea fi cheia în tratarea artritei, afirmă cercetători ştiinţifici.
Articol editat de cristina.rusu, 5 mai 2015, 06:00
Se ştie că substanţa chimică sulforapfane, care se află în broccoli, blochează inflamaţiile şi deteriorarea cartilagiilor asociate cu această boală. Însă suferinzii de artrită ar trebui să mănânce câteva kilograme de broccoli pe zi pentru a simţi un beneficiu semnificativ.
Sulforaphane nu se află în stare naturală şi este prea instabil pentru a fi
transformat în medicament.
Însă compania farmaceutică britanică Evgen Pharma a dezvoltat o versiune sintetică stabilă a acestei substanţe, care oferă potenţialul unui tratament cu pilule.
O singură doză din acest medicament, cunoscut sub numele de Sulforadex sau SFX-01, echivalează cu consumul a 2,49476 de kilograme de broccoli pe zi.
În teste efectuate pe şoareci afectaţi de osteoartrită, Sulforadexul a îmbunăţăţit substanţial structura osului.
Profesorul Andrew Pitsillides, care a participat la cercetările efectuate la Royal Veterinary College din Londra, a declarat:
Aceste rezultate iniţiale sunt foarte pozitive pentru un astfel de experiment şi noi ne-am convins că sulforaphanul este un agent promiţător pentru tratarea osteoartritei. (Andrew Pitsillides, profesor)
RADOR
Nu uitați, Radio Cluj se poate asculta și online, AICI