Ascultă Radio România Cluj Live

Broccoli și artrita

O versiune artificială a unei substanţe care se găseşte în broccoli ar putea fi cheia în tratarea artritei, afirmă cercetători ştiinţifici.

brocoli artrita
Foto: brocoli artrita

Articol editat de cristina.rusu, 5 mai 2015, 06:00

Se ştie că substanţa chimică sulforapfane, care se află în broccoli, blochează inflamaţiile şi deteriorarea cartilagiilor asociate cu această boală. Însă suferinzii de artrită ar trebui să mănânce câteva kilograme de broccoli pe zi pentru a simţi un beneficiu semnificativ.

Sulforaphane nu se află în stare naturală şi este prea instabil pentru a fi
transformat în medicament.

Însă compania farmaceutică britanică Evgen Pharma a dezvoltat o versiune sintetică stabilă a acestei substanţe, care oferă potenţialul unui tratament cu pilule.

O singură doză din acest medicament, cunoscut sub numele de Sulforadex sau SFX-01, echivalează cu consumul a 2,49476 de kilograme de broccoli pe zi.

În teste efectuate pe şoareci afectaţi de osteoartrită, Sulforadexul a îmbunăţăţit substanţial structura osului.

Profesorul Andrew Pitsillides, care a participat la cercetările efectuate la Royal Veterinary College din Londra, a declarat:

Aceste rezultate iniţiale sunt foarte pozitive pentru un astfel de experiment şi noi ne-am convins că sulforaphanul este un agent promiţător pentru tratarea osteoartritei. (Andrew Pitsillides, profesor)

 

RADOR

 

Nu uitați, Radio Cluj se poate asculta și online, AICI

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate