Ascultă Radio România Cluj Live

Ceapa verde are efecte nebănuite

Ceapa verde este unul dintre cele mai bune alimente pentru organism. Conţine o serie de vitamine şi minerale care au efecte nebănuite asupra acestuia şi, potrivit specialiştilor, este indicat un consum destul de ridicat de ceapă verde.

ceapa verde

Articol editat de cristina.rusu, 18 aprilie 2015, 06:00

Ceapa verde ajută la creşterea rezistenţei oaselor. Persoanele care consumă zilnic ceapă verde au şanse mult mai mici să sufere de fracturi ale oaselor. Copiii au o viteză de creştere mai mare, susţin specialiştii.

Ceapa verde ajută foarte mult la creşterea imunităţii. Datorită conţinutului ridicat de Vitamina A şi Vitamina C, acest aliment ajută foarte mult în ţinerea la depărtare a virozelor şi a bolilor de sezon.

Consumul de ceapă verde zilnic ajută la creşterea vitezei de gândire şi a celei de memorare, susţin specialiștii. Persoanele care mănâncă zilnic ceapă verde au o viteză de gândire cu 10% mai mare şi una de memorare cu 20% mai mare decât persoanele care nu consumă regulat ceapă verde.

Ceapa verde asigură organismului un aport mare din mineralele necesare zilnic. O ceapă verde asigură aproximativ 20% din aportul de potasiu necesar, dar şi fier, calciu şi magneziu.

 

RADOR

 

Nu uitați, Radio Cluj se poate asculta și online, AICI

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate