Ascultă Radio România Cluj Live

„Fantoma e aici” la Teatrul Naţional Radu Stanca din Sibiu

Avanpremiera piesei Fantoma e aici în regia lui Kushida Kazuyoshi va avea loc joi, 9 aprilie, de la ora 19 la Teatrul Naţional Radu Stanca din Sibiu.

„Fantoma e aici” la Teatrul Naţional Radu Stanca din Sibiu

Articol editat de , 7 aprilie 2015, 20:12 / actualizat: 8 aprilie 2015, 12:55

Piesa urmăreşte traseul pe care Fukagawa şi Oba Sankichi îl fac prin viaţă, un soldat întors din război şi un fugar care încearcă să se sustragă unei pedepse, fiind acuzat de crimă. Regizorul propune o poveste încununată de mister şi manipulare, într-o atmosferă specifică oraşelor japoneze de provincie. Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional Radu Stanca din Sibiu şi cel care interpretează personajul principal al piesei, ne oferă mai multe detalii.

Personajul meu este un personaj foarte frumos. Face parte din familia marilor vagabonzi şi indivizi geniali în felul lor, care inventează şi care îşi ating scopul trecând peste orice. La un moment dat, manipularea devine ea însăşi o formă de existenţă independentă care naşte alte forme. Din cauza asta e atât de interesant spectacolul, pentru că toţi cei care manipulează ajung la un moment dat victime ale mecanismului manipulării. E un spectacol foarte frumos cu personaje excepţionale. Corul e unul modern care dă sens şi viaţă piesei. (Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional Radu Stanca din Sibiu)

Piesa a fost scrisă iniţial de Kobo Abe acum 50 de ani, dar regizorul Kushida Kazuyoshi spune că realitatea despre care se vorbeşte în piesă este una cât se poate de actuală.

 

Cristina Bălău

Sucul de ţelină scade hipertensiunea arterială
Diverse vineri, 2 mai 2025, 12:00

Sucul de ţelină scade hipertensiunea arterială

Nutriţionistul american Debbie Williams subliniază importanţa unei alimentaţii corecte pentru sănătatea inimii şi recomandă un cocktail...

Sucul de ţelină scade hipertensiunea arterială
Poluarea de la produsele farmaceutice schimbă comportamentul peștilor
Diverse vineri, 2 mai 2025, 00:00

Poluarea de la produsele farmaceutice schimbă comportamentul peștilor

Cercetările arată că poluarea de la produsele farmaceutice are potenţialul de a afecta comportamentul şi migrarea somonului, iar pe termen lung,...

Poluarea de la produsele farmaceutice schimbă comportamentul peștilor
Bărbaţii şi femeile reacţionează la boli în mod diferit. De ce?
Diverse joi, 1 mai 2025, 12:00

Bărbaţii şi femeile reacţionează la boli în mod diferit. De ce?

Studiile realizate atât pe animale, cât şi pe oameni, arată că există şi diferenţe biologice atunci când vine vorba de sistemul imunitar al...

Bărbaţii şi femeile reacţionează la boli în mod diferit. De ce?
Șapte replici auzite la fiecare 1 Mai
Diverse joi, 1 mai 2025, 00:00

Șapte replici auzite la fiecare 1 Mai

E 1 Mai, iar ţara întreagă intră într-un soi de comă gastronomico-socială: mici, fum, prieteni, iarbă verde. Dar, dincolo de grătar şi...

Șapte replici auzite la fiecare 1 Mai
Diverse joi, 1 mai 2025, 00:00

Grătarul e doar decorul: 6 personaje de întâlnit la iarbă verde

Dincolo de carne, jar şi bere rece, adevărata distracţie de 1 mai începe când apar personajele. Iată câteva tipologii clasice, pe care le-aţi...

Grătarul e doar decorul: 6 personaje de întâlnit la iarbă verde
Diverse miercuri, 30 aprilie 2025, 12:00

Remedii naturale obținute din plantele de primăvară

Printre plantele vedetă s-a numărat păpădia, încă în floare în această perioadă.   Frunzele, rădăcinile și florile sale pot fi...

Remedii naturale obținute din plantele de primăvară
Diverse miercuri, 30 aprilie 2025, 00:00

O sabie a lui Napoleon, scoasă la licitație

O sabie care i-a aparținut lui Napoleon, ‘comandată pentru uzul său personal’ în 1802 și păstrată în timpul domniei sale, va fi...

O sabie a lui Napoleon, scoasă la licitație
Diverse marți, 29 aprilie 2025, 12:00

Cât de bun este sparanghelul pentru consum?

Spania este lider în cultivarea și consumul de sparanghel, în special în provincii precum Murcia, Huelva și Badajoz.   Această legumă...

Cât de bun este sparanghelul pentru consum?