Ascultă Radio România Cluj Live

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă

Pentru că sunt foarte buni, arată şi foarte bine, dacă respecţi reţeta…

papanasi cu branza
Foto: papanasi cu branza

Articol editat de cristina.rusu, 27 ianuarie 2015, 08:58

Ingrediente:

300 gr brânză de vaci,

2 ouă,

150 gr făină,

75 gr zahăr,

2 linguri gris,

1 zahăr vanilat (esenţă vanilie),

1/2 linguriţă praf de copt,

1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu,

coaja de la o lămâie,

un praf de sare.

Pentru ornat:

smântână,

dulceaţă acrişoară (afine, vişine)

Preparare:

Etapa 1:

Într-un castronel amestecăm făina, zahărul, praful de copt şi bicarbonatul de sodiu (Atenţie mare: de sodiu nu de amoniu!), grisul, praful de sare şi zahărul vanilat.

Etapa 2:

Separat mixăm brânza de vaci cu mixerul, adăugăm ouăle, apoi turnăm treptat amestecul de făină şi gris şi amestecăm până când aluatul devine omogen.

Etapa 3:

Într-un castronel punem făina ca să ne tapetăm măinile (coca este moale, să zicem ca o compoziţie de chiftele pe care trebuie să le dăm prin făină)

Luăm cu mâna coca (cât un pumn) şi o răsturnăm în castronelul cu făină, modelăm o bilă pe care o aplatizăm cu palmele şi scoatem centrul acesteia din care vom face o biluţă mai mică pentru ornat.

Aşezăm papanaşii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt până când îi prăjim.

Etapa 4:

Încingem uleiul foarte bine şi prăjim papanaşii la foc mic spre mediu, până se rumenesc frumos.

Atenţie: se prăjesc destul de repede, aşa că nu-i lăsaţi nesupravegheaţi!

Etapa 5:

Îi scoatem din tigaie cu ajutorul unei palete şi îi punem pe o farfurie tapetată cu prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.

Etapa 6:

Îi mâncăm calzi cu smântână şi dulceaţă.

Se poate face un sos din vreo 250 gr. afine congelate peste care se pun 5 linguri de zahăr şi se fierb până se topeşte zahărul.

 

 

petitchef