Ascultă Radio România Cluj Live

Friptură de curcan

Am ales o reţetă uşoară, aşa ca la început de nou an.

friptura de curcan
Foto: friptura de curcan

Articol editat de Andrei Cretoiu, 3 ianuarie 2015, 06:00 / actualizat: 3 ianuarie 2015, 9:08

Pentru preparare avem nevoie de următoarele ingrediente: 1 pulpă mare de curcan, 2 linguri zahăr brun, condimente specifice de pui, sare, piper, 3 linguri sos de soia, puţină miere, 1 morcov mare, 1 păstârnac, 2 căţei de usturoi, 1 ceaşcă supă de pui, 100 ml vin alb dulce.

Mod de preparare: Se condimentează carnea de curcan şi se lasă măcar o oră la rece. Tava în care urmează să punem friptura se unge cu ulei şi se aşează legumele. Pulpa de curcan, o ungem cu sosul de soia şi miere, turnăm în tavă supa şi vinul şi le ţinem la cuptor până se rumenesc şi se pătrund.

 

Mod de servire : Se poate servi cu un pireu pufos şi alături garnitura din sosul de legume.

 

Redacţia