Ascultă Radio România Cluj Live

Peşte cu legume la cuptor

Cu toţii ştim că legumele şi peştele conţin vitamine. Vă propunem o reţetă nu doar cu legume, ci şi cu peşte.

peste cu legume
Foto: peste cu legume

Articol editat de Andrei Cretoiu, 2 ianuarie 2015, 06:00

Peşte cu legume la cuptor.

Ingrediente: 3 peşti (macrou), 2 cepe, un ciorchine de roşii cherry, 1/2 kg morcov, 1 buc ţelină, pătrunjel 2 buc, coriandru, foi de dafin, piper măcinat, sare, lămâie 1 buc, 1 pahar vin alb, ulei 1/2 de pahar.

Mod de preparare: Legumele spălate şi curăţate se taie rondele şi se pun la fiert într-un vas cu apă (cât să acopere zarzavatul) şi puţină sare şi se acoperă cu un capac.

Când zarzavatul este fiert, se aşează într-o tavă în care se pune şi uleiul. Peştele se porţionează, se sărează, condimentează şi se aşează peste zarzavat.

Se adaugă 1/2 pahar din zeama în care a fiert zarzavatul şi roşiile. Se pune în cuptor o jumate de oră după care se adaugă vinul.

Se întoarce peştele şi se introduce la cuptor încă o jumate de oră pentru a se rumeni pe ambele părţi.

Peştele cu legume la cuptor se serveşte cald. Poftă bună!

 

Redacţia