Ascultă Radio România Cluj Live

Prăjitura „CREME A LA CREME”

Delicioasa prăjitură „CREME A LA CREME” nu e foarte greu de preparat. O sugestie pentru delicatesele pe care le pregătiţi pentru sărbători…?! De ce nu! 🙂

prajitura creme a la creme
Foto: prajitura creme a la creme

Articol editat de , 18 decembrie 2014, 11:50 / actualizat: 22 decembrie 2014, 12:32

Ingrediente:
blat:

9 ouă
9 linguri zahăr
1, 5 plicuri Creme Ole de ciocolată

cremă:

400 ml frişcă lichidă
400 ml lapte
2 plicuri Creme Ole de vanilie

glazură:

3 linguri zahăr
3 linguri apă
150 gr unt
150 gr ciocolată
3 linguri coniac

Mod de preparare:

Separăm gălbenuşurile de albuşuri. Batem albuşurile până devin spumă tare şi adăugăm zahărul. Batem în continuare până obţinem o bezea tare şi lucioasă. Adăugăm gălbenuşurile, apoi adăugăm plicurile de cremă (praful din plic) şi încorporăm. Turnăm compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt (dimensiuni tavă 25/35). Dăm la cuptor pentru circa 15-20 minute.

Cât se răceşte, blatul preparăm crema.Punem frişca lichidă, laptele şi plicurile de cremă într-un vas şi mixăm până obţinem o cremă tare. Întindem crema peste blatul rece şi nivelăm cu o spatulă. Dăm la frigider şi pregătim glazura.Punem pe foc apa şi zahărul. Când s-a topit zahărul, adaugăm untul, ciocolata şi coniacul. Amestecăm până la omogenizare. Dacă serviţi şi copiilor, păstraţi deoparte câteva linguri de glazură fără coniac. Lăsăm glazura să se răcorească şi o întindem în strat uniform peste cremă. Dăm la rece, de preferat peste noapte. Cu un cuţit bine ascuţit tăiem cubuleţe.

De fiecare dată, înainte să tăiem prăjitura, trecem cuţitul prin jet de apă fierbinte.

Spor la treabă şi poftă bună!

 

caietulcuretete.com

 

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Poftă Bună miercuri, 4 februarie 2015, 10:00

File de somon pe pat de legume și sos olandez

O rețetă foarte ușoară, la îndemâna oricui, nimic imposibil, dar ușor de impresionat invitații la orice oră. Ingrediente: 200 g file somon,...

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Poftă Bună luni, 2 februarie 2015, 13:59

Super Sandwich cu piept de pui şi măr

Super Sandwich cu piept de pui şi măr – 221 calorii (două porţii) Timp de preparare: 15 minute Ingrediente: 200 g de piept de pui pregătit la...

Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Sos de avocado
Poftă Bună sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 10:00

Sos de avocado

Rapid și gustos! Ingrediente: 3 avocado 1 limetă 3-4 linguri ulei măsline sare, piper Mod de preparare: Alegem avocado moi, bine coapte. Tăiem...

Sos de avocado
Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună vineri, 30 ianuarie 2015, 10:00

Parmegiana-preferată la Vatican

Parmegiana, vinete cu parmezan, este mâncarea preferată de soldaţii Gărzii Elveţiene care asigură securitatea Papei la Vatican, a declarat...

Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună miercuri, 28 ianuarie 2015, 10:00

Bruschete cu roşii şi busuioc

Ceva ieftin şi bun…. Pentru 12 bruschete ingredientele sunt : – 4 roşii micuţe, cam 375 de grame în total, – 1 căţel mare de...

Bruschete cu roşii şi busuioc
Poftă Bună marți, 27 ianuarie 2015, 08:58

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă

Pentru că sunt foarte buni, arată şi foarte bine, dacă respecţi reţeta… Ingrediente: 300 gr brânză de vaci, 2 ouă, 150 gr făină, 75...

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă
Poftă Bună duminică, 25 ianuarie 2015, 10:00

Gulaș de ciuperci

Ingrediente: 600 gr mix de ciuperci (am folosit 200 gr ciuperci champignon; 200 gr hribi congelate; 200 hr ghebe congelate) 1 cățel usturoi 1 fir...

Gulaș de ciuperci
Poftă Bună sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 10:00

Tortul care nu îngraşă

Tort de cacao cu mere Ingrediente: -5 ouă -3 linguri cacao -îndulcitor, după gust -4 linguri ulei -3 mere  creţeşti -1 praf sare -coaja rasă...

Tortul care nu îngraşă