Ascultă Radio România Cluj Live

Ciorba ţărănească de raţă

Ce aţi pregătit la masa de prânz pentru astăzi?! Ce ziceţi de o ciorbică ţărănească de raţă?!
Ingrediente:
• 1 raţă
-700 ml borş
– 3,5 l apă
-150 gr mazăre
-15 gr fasole verde
-2-3 morcovi
-2 ardei graşi
-1 ceapă
-1 rădăcină pătrunjel
-1 rădăcină păstârnac
-1 ţelină mică
-1 cutie roşii
-3-4 linguri verdeaţa(pătrunjel, leuştean)
-sare
Mod de preparare:
Carnea se porţionează şi se pune la fiert. Se spumează de câte ori este necesar. Între timp pregătim legumele. Se taie morcovul, ardeiul gras, ceapa, pătrunjelul, păstârnacul şi rădăcina de ţelină cubuleţe mici. Unii preferă ca să călească legumele într-o tigaie cu puţin ulei, dar se poate folosi şi metoda “light”: atunci când carnea este aproape gata se adaugă toate legumele în afară de roşii şi se condimenteză.
Separat se fierbe borșul cu puţin cimbru şi sare.
Se lasă să fiarbă legumele iar aproape de final se adaugă roşiile din conservă, tocate, se lasă să dea câteva clocote, după care se pune borşul şi se ia de pe foc. Se adaugă patrunjel şi leuştean.

ciorba de raţă
Foto: ciorba de raţă

Articol editat de , 15 decembrie 2014, 09:59 / actualizat: 15 decembrie 2014, 14:48

Mod de servire
Ciorba de raţă se serveşte caldă.

 

culinar.ro

 

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Poftă Bună miercuri, 4 februarie 2015, 10:00

File de somon pe pat de legume și sos olandez

O rețetă foarte ușoară, la îndemâna oricui, nimic imposibil, dar ușor de impresionat invitații la orice oră. Ingrediente: 200 g file somon,...

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Poftă Bună luni, 2 februarie 2015, 13:59

Super Sandwich cu piept de pui şi măr

Super Sandwich cu piept de pui şi măr – 221 calorii (două porţii) Timp de preparare: 15 minute Ingrediente: 200 g de piept de pui pregătit la...

Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Sos de avocado
Poftă Bună sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 10:00

Sos de avocado

Rapid și gustos! Ingrediente: 3 avocado 1 limetă 3-4 linguri ulei măsline sare, piper Mod de preparare: Alegem avocado moi, bine coapte. Tăiem...

Sos de avocado
Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună vineri, 30 ianuarie 2015, 10:00

Parmegiana-preferată la Vatican

Parmegiana, vinete cu parmezan, este mâncarea preferată de soldaţii Gărzii Elveţiene care asigură securitatea Papei la Vatican, a declarat...

Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună miercuri, 28 ianuarie 2015, 10:00

Bruschete cu roşii şi busuioc

Ceva ieftin şi bun…. Pentru 12 bruschete ingredientele sunt : – 4 roşii micuţe, cam 375 de grame în total, – 1 căţel mare de...

Bruschete cu roşii şi busuioc
Poftă Bună marți, 27 ianuarie 2015, 08:58

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă

Pentru că sunt foarte buni, arată şi foarte bine, dacă respecţi reţeta… Ingrediente: 300 gr brânză de vaci, 2 ouă, 150 gr făină, 75...

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă
Poftă Bună duminică, 25 ianuarie 2015, 10:00

Gulaș de ciuperci

Ingrediente: 600 gr mix de ciuperci (am folosit 200 gr ciuperci champignon; 200 gr hribi congelate; 200 hr ghebe congelate) 1 cățel usturoi 1 fir...

Gulaș de ciuperci
Poftă Bună sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 10:00

Tortul care nu îngraşă

Tort de cacao cu mere Ingrediente: -5 ouă -3 linguri cacao -îndulcitor, după gust -4 linguri ulei -3 mere  creţeşti -1 praf sare -coaja rasă...

Tortul care nu îngraşă