Ascultă Radio România Cluj Live

Supă cremă de roşii de post

Este miercuri zi de post venim cu o sugestie pentru felul principal, supă cremă de roşii de post.

supa crema rosii
Foto: supa crema rosii

Articol editat de Andrei Cretoiu, 10 decembrie 2014, 06:00

Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline, 1 ceapă mare, 2 morcovi, 300ml. apă, 1 conservă de roşii pasate, sare, piper, 1 cub concentrat de legume, puţin pătrunjel, busuioc verde, 2 cartofi cubuleţe mici.

Mod de preparare

Am călit în 2 linguri ulei măsline , 1ceapă mare şi 2 morcovi mai mari,  răzuiţi pe partea lată de la răzătoare.  După câteva minute am pus , 300ml apă şi  1 conservă de roşii pasate (cred că 500g),  sare,  piper,  1 cub concentrat de legume,  putin pătrunjel şi busuioc verde.

Am fiert la foc mic până legumele au fost moi. Apoi am pasat tot cu mixerul . Separat am prăjit 2 cartofi cubuleţe mici în puţin ulei, i-am scos pe hârtie absorbantă şi i-am pus deasupra în castronelul cu supă.

Mod de servire
Se serveşte caldă cu crutoane.

 

Poftă bună

www.reteteculinare.ro