Ascultă Radio România Cluj Live

Varza călită de post

INGREDIENTE
o varză- nu murată
un morcov
două cepe
un ardei gras
4 linguri de pastă de tomate
sare, piper
pătrunjel
boia iute

Varza călită de post
Foto: varza de post

Articol editat de , 2 decembrie 2014, 12:00

Varza călită de post
Varza o curăţăm şi o tocăm după preferinţă-mai mare sau mai mică.
Legumele se spală şi se curăţă. Morcovul se dă pe răzătoare, ceapa şi ardeiul se taie potrivit. Tocăm şi pătrunjelul.
Varza o punem într-o oală în care am pus câteva picături de ulei, completăm cu apă cât să o acopere.
Lăsăm la fiert, adăugând apă dacă mai este nevoie.
Adăugăm legumele şi condimentele când varza este aproape fiartă, iar după câteva clocote punem şi pasta de tomate.
Verificăm gustul, punem pătrunjelul şi mai lăsăm fix 5 minute la foc mediu

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

Pofta mare!

 

www.bucătăraş.ro