Ascultă Radio România Cluj Live

Greşeli pe care să le ocoleşti atunci când prepari clătite pufoase

Nu pregătiţi aluatul cu mult timp înainte :   

Greşeli pe care să le ocoleşti atunci când prepari clătite pufoase
Foto: clatite pufoase

Articol editat de , 29 noiembrie 2014, 09:17

Cu cât este mai proaspăt, cu atât clătitele îţi vor ieşi mai pufoase. Ideal este să-l faci chiar atunci. Îţi ia mai puţin de 10 minute.

Nu folosiţi o tigaie subţire :

Ca să nu se ardă clătitele, este recomandat să folosiţi o tigaie mai groasă, iar focul aragazului să fie dat la mediu, nicidecum la mare.

Nu amestecaţi prea mult aluatul :

Nu trebuie să amesteci prea mult aluatul, pentru că glutenul din făină, împreună cu proteinele din ouă vor începe să reacţioneze şi vei obţine nişte clătite gumate.

 

voceatransilvaniei.ro