Ascultă Radio România Cluj Live

Cheesecake cu Baileys

Dacă e weekend, facem ceva dulce! Iar cum orice masă deliciosă se încheie cu un desert pe măsură, cheescake-ul cu Baileys este cu siguranţă alegerea perfectă!

Cheesecake cu Baileys

Articol editat de Andrei Cretoiu, 23 noiembrie 2014, 19:00

Uşor de preparat, acoperit cu un strat de jeleu de cafea neagră subţire, dar cu un gust intens ce îţi lasă gura apă, acest cheescake reprezintă o adevărată provocare pentru iubitorii lichiorului Baileys.

Ingrediente:

1 pacheţel şi jumătate de gelatină

175 g de biscuiţi digestivi frământaţi

85 g de unt topit

250 g de brânză quark (cremă de brânză)

250 g de mascarpone

150 ml de Baileys

140 ml de smântână pentru frişcă, bătută uşor

150 g de zahăr

2 ouă.

Pentru jeleu, vei avea nevoie de:

1 linguriţă cu vârf de gelatină

150 ml de cafea tare, îndulcită cu două linguri de zahăr.

Mod de preparare:

Pentru început, se toarnă 5 linguri de apă rece într-un bol mic, se presară deasupra gelatină şi se lasă la înmuiat până absoarbe toată apa. Apoi, se pune bolul peste o crăticioară cu apă care fierbe şi se lasă acolo până când se topeşte toată gelatina.

Între timp, se amestecă biscuiţii cu untul, apoi se aşează presând bine amestecul într-o formă de tort cu fund detaşabil, cu diametrul de 20 cm şi se pune la frigider.

Mai târziu, se amestecă brânza quark şi cea mascarpone cu lichiorul Baileys.Totul se amestecă cu gelatina şi se încorporează  smântâna bătută.

Ouăle şi zahărul se amestecă împreună într-un vas până ce se obţine o compoziţie densă, deschisă la culoare şi spumoasă. Apoi se încorporează în amestecul de brânză şi se aşează deasupra biscuiţilor. Se va ţine la frigider 3-4 ore până se va întări.

Pentru jeleu, se presară gelatina peste cafea, apoi se pune bolul într-o cratiţă în care fierbe apa încet, până când se dizolvă gelatina. Amestecul se răceşte, apoi  se aşează încet cu lingura deasupra cheesecake-ului într-un strat subţire. Se va ţine la rece până la întărire.

La final, se înfăşoară forma de tort cu un prosop de bucătărie fierbinte şi se scoate cheesecake-ul cu grijă. Se serveşte tăiat felii.

Acestea fiind spuse, nu-mi rămâne altceva de făcut, decât să vă doresc spor la treabă!

 

Good Food România