Ascultă Radio România Cluj Live

Muşchiuleţ de porc cu brânză Brie

Ingrediente:

Muşchiuleţ de porc cu brânză Brie
Foto: Muşchiuleţul trebuie prăjit într-o tigaie cu suficient ulei pentru a se rumeni. Într-un bol pentru microunde, se pune cartoful, curăţat şi tăiat în rondele, ramura de cimbru şi se acoperă cu o folie de aluminiu.

Articol editat de Andrei Cretoiu, 12 noiembrie 2014, 07:05 / actualizat: 6 februarie 2015, 20:39

– muşchiuleţ de porc

– un cartof mare

– o conservă de pastă de ardei roşu

– 150 gr de brânză Brie

– o frunzuliţă de cimbru

– ulei

– sare

Mod de preparare:

Muşchiuleţul trebuie prăjit într-o tigaie pentru a se rumeni. Într-un bol pentru cuptorul cu microunde, se pune cartoful, curăţat şi tăiat în rondele, ramura de cimbru, se acoperă cu ulei de măsline şi se pune peste o folie de aluminiu. Acest bol se așează în cuptorul cu microunde timp de 5 minute, la capacitate maximă. Carnea se taie în medalioane şi se mai dă puţin la tigaie. Peste muşchiulet se pune brânza brie tăiată după forma medalioanelor, iar apoi se gratinează.

Pentru sos:

Conserva de ardei roşu se pune în recipientul mixerului vertical, se adaugă puţină sare, se acoperă cu ulei, iar apoi se mixează până se obţine o pastă fină care se serveşte alături de carne.

Sfaturile bucătarului:

Dacă nu vă place sosul de ardei roşu, acesta poate fi schimbat cu unul de ciuperci şi de ce nu cu o reducţie de vin dulce.

Mod de servire:

La baza gustării putem aşeza felia de cartof, deasupra medalionul de muşchi cu brânza gratinată, iar sosul de ardei lângă pentru a nu acoperi preparatul.

 

Emanuela Luca