Ascultă Radio România Cluj Live

Salată cu mușchi de vită și spanac

Salata cu mușchi de vită și spanac este o rețetă sănătoasă și deosebită care se pregătește în doar câteva minute.

Salată cu mușchi de vită și spanac

Articol editat de , 28 octombrie 2014, 07:52

 

Ingrediente:

1 mușchi de vită de aproximativ jumătate de kg

cimbru, oregano, sare de mare

o caserolă de spanac tânăr (baby)

ulei de măsline, zeamă de lămâie

 

Spălăm mușchiul de vită, îl uscăm bine într-un prosop de hârtie și-l lăsăm câteva minute la temperatura camerei. Apoi tăiem carnea în felii de 2 cm grosime, o condimentăm cu cimbru și oregano și o frigem în tigaia bine încinsă 3 minute pe fiecare parte. Scoatem feliile de carne într-un bol, le presărăm cu sare de mare și le ținem acoperite aproximativ 15 minute.

Între timp pregătim spanacul: îl spălăm și îl curățăm de codițe.

Tăiem mușchiul de vită perpendicular pe fibră, amestecăm totul și asezonăm cu un dressing ușor din ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare și piper.

 

Marta Bratu