Ascultă Radio România Cluj Live

Budincă de dovleac cu scorțișoară

Budinca de dovleac cu scorțișoară este un desert de toamnă, ușor de făcut și cu o aromă deosebită.

Budincă de dovleac cu scorțișoară

Articol editat de , 24 octombrie 2014, 09:09

 

Ingrediente:

 

jumătate de kg de dovleac

3 ouă

3 linguri de zahăr

300g de smântână dulce

scorțișoară, vanilie

 

Curățăm dovleacul de coajă și de semințe, apoi îl tăiem cubulețe și îl punem la fiert aproximativ 5 minute, după care îl scurgem bine de apă. După ce s-a mai răcit puțin, pasăm dovleacul cu un blender până obținem o pastă omogenă. Mai amestecăm în compoziție ouăle bătute cu zahăr și smântâna dulce, puțină scorțișoară și vanilia.

Punem totul într-un vas termorezistent uns cu unt și tapetat cu făină și lăsăm budinca la cuptor aproximativ o oră, la temperatură mică.

Budinca de dovleac se servește rece, ca accesoriu pentru vinul fiert.

 

Marta Bratu