Ascultă Radio România Cluj Live

Ciorba de pește

Pentru această ciorbă avem nevoie de cel puțin trei feluri de pește proaspăt. Și este foarte important să folosim și un litru de borș acru de bună calitate și nu condimente care îi imită gustul.

Ciorba de pește

Articol editat de , 21 octombrie 2014, 08:28 / actualizat: 21 octombrie 2014, 10:23

 

Ingrediente:

 

jumătate de kg de pește – crap, somn și știucă

3 cepe albe

3 morcovi

3 ardei

roșii bine coapte sau suc de roșii

pătrunjel, leuștean

1 l de borș din tărâțe de grâu

 

Mai întâi punem la fiert în apă cu sare bucățile de pește cu un morcov și o ceapă lăsate întregi. După jumătate de oră strecurăm supa și punem borșul. Separat curățăm și tocăm mărunt celelalte legume, în afară de roșii, și le adăugăm ciorbei. Apoi punem și bucățile de pește, pe cât posibil curățate de oase.

Separat sotăm în puțin ulei o ceapă tocată mărunt și roșiile curățate de coajă pe care le adăugăm la sfârșit. După ce au fiert toate legumele, condimentăm cu piper și adăugăm mult leuștean și pătrunjel verde. Apoi, acoperim ciorba pentru câteva minute, ca să se armonizeze aromele, și o servim cu mămăligă fierbinte.

 

Marta Bratu

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Poftă Bună miercuri, 4 februarie 2015, 10:00

File de somon pe pat de legume și sos olandez

O rețetă foarte ușoară, la îndemâna oricui, nimic imposibil, dar ușor de impresionat invitații la orice oră. Ingrediente: 200 g file somon,...

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Poftă Bună luni, 2 februarie 2015, 13:59

Super Sandwich cu piept de pui şi măr

Super Sandwich cu piept de pui şi măr – 221 calorii (două porţii) Timp de preparare: 15 minute Ingrediente: 200 g de piept de pui pregătit la...

Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Sos de avocado
Poftă Bună sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 10:00

Sos de avocado

Rapid și gustos! Ingrediente: 3 avocado 1 limetă 3-4 linguri ulei măsline sare, piper Mod de preparare: Alegem avocado moi, bine coapte. Tăiem...

Sos de avocado
Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună vineri, 30 ianuarie 2015, 10:00

Parmegiana-preferată la Vatican

Parmegiana, vinete cu parmezan, este mâncarea preferată de soldaţii Gărzii Elveţiene care asigură securitatea Papei la Vatican, a declarat...

Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună miercuri, 28 ianuarie 2015, 10:00

Bruschete cu roşii şi busuioc

Ceva ieftin şi bun…. Pentru 12 bruschete ingredientele sunt : – 4 roşii micuţe, cam 375 de grame în total, – 1 căţel mare de...

Bruschete cu roşii şi busuioc
Poftă Bună marți, 27 ianuarie 2015, 08:58

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă

Pentru că sunt foarte buni, arată şi foarte bine, dacă respecţi reţeta… Ingrediente: 300 gr brânză de vaci, 2 ouă, 150 gr făină, 75...

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă
Poftă Bună duminică, 25 ianuarie 2015, 10:00

Gulaș de ciuperci

Ingrediente: 600 gr mix de ciuperci (am folosit 200 gr ciuperci champignon; 200 gr hribi congelate; 200 hr ghebe congelate) 1 cățel usturoi 1 fir...

Gulaș de ciuperci
Poftă Bună sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 10:00

Tortul care nu îngraşă

Tort de cacao cu mere Ingrediente: -5 ouă -3 linguri cacao -îndulcitor, după gust -4 linguri ulei -3 mere  creţeşti -1 praf sare -coaja rasă...

Tortul care nu îngraşă