Ascultă Radio România Cluj Live

Sosul dulce de ceapă

Sosul dulce de ceapă este foarte gustos în combinație cu friptura de pui sau de curcan și se potrivește cu un vin alb, demidulce sau cu cidru de mere.

Sosul dulce de ceapă

Articol editat de , 20 octombrie 2014, 09:01 / actualizat: 20 octombrie 2014, 10:45

 

Ingrediente:

 

3 cepe roșii mari

jumătate de pachet de unt

200g de zahăr brun

sos de soia dulce, oțet balsamic, sare, piper alb

 

Tăiem cepele în felii subțiri și le presărăm cu sare. Într-o tigaie topim untul, apoi adăugăm ceapa și o rumenim foarte puțin. Punem și zahărul și lăsăm totul la foc mic jumătate de oră, până scade sosul. Din acest moment mai ținem tigaia pe foc încă 3 minute, amestecând bine, până se caramelizează ceapa. Apoi adăugăm câteva linguri de sos de soia dulce și oțet balsamic, iar la final presărăm piper alb.

Poftă bună!

 

Marta Bratu