Ascultă Radio România Cluj Live

Dulceață de ardei iuți

dulceață_ardei_iuți

Dulceață de ardei iuți

Articol editat de , 17 octombrie 2014, 08:54 / actualizat: 17 octombrie 2014, 12:37

Dulceaţa de ardei iuţi se potrivește cu diferite feluri de fripturi și poate fi folosită și la marinarea cărnii. Și merită să punem câteva borcane pentru iarnă, mai ales că această dulceață transformă o rețetă banală într-o delicatesă.

 

Ingrediente:

 

jumătate de kg de ardei iuți verzi

350 g de zahăr

250 ml de  oţet din vin alb

ghimbir sau nuci

 

Mai întâi spălăm ardeii, îi tăiem pe lungime și-i curățăm de semințe; apoi îi tăiem în bucăți potrivite – cu mănuși chirurgicale, ca să nu ne usture degetele. Separat fierbem zahărul și oțetul până obținem un sirop fin. Apoi adăugăm ardeii și lăsăm totul la fiert la foc mic 30 de minute, sau până când dulceața se leagă.

Iar pentru un gust mai fin, putem pune ghimbir sau câteva nuci.

 

Marta Bratu