Ascultă Radio România Cluj Live

Salată de spanac

Spanacul conține potasiu, acid folic, calciu, fier și vitaminele C și E, însă prin fierbere își pierde majoritatea principiilor sale active. Așa că este recomandat să-l consumăm crud, în salate, imediat după preparare.

Salată de spanac

Articol editat de , 9 octombrie 2014, 10:14

 

Ingrediente:

 

200 g de spanac tânăr, cu frunza mică

2 morcovi

3 căței de usturoi

sare de mare, ulei de măsline, piper, zeamă de lămâie

 

Spălăm bine spanacul, fără să scurgem apa, ca să se decanteze nisipul de pe frunze. Pentru salată putem lăsa frunzele întregi, dacă sunt suficient de mici, sau le putem rupe în două. Punem spanacul într-un bol mare de salată și îl amestecăm cu ulei de măsline și sare de mare. Mai adăugăm morcovii tăiați în fâșii subțiri și usturoiul zdrobit, condimentăm cu puțin piper iar la sfârșit stropim salata cu zeamă de lămâie.

 

Marta Bratu