Ascultă Radio România Cluj Live

Spaghete cu sos pesto

Sosul pesto este o specialitate italiană foarte populară, care se folosește cu succes nu doar pentru paste, ci și pentru diferite feluri de friptură.

Spaghete cu sos pesto

Articol editat de , 8 octombrie 2014, 09:13

 

Ingrediente:

 

100 g de paste pentru fiecare porție

4 buchețele de busuioc

2 linguri de muguri de pin

1 cățel de usturoi

o lingură de nuci caju

ulei de măsline

500 g de parmezan

 

Sosul pesto se pregătește cel mai bine după metoda tradițională, adică zdrobit într-un mojar de marmură cu pistil de lemn.

Spălăm busuiocul, alegem frunzele și le uscăm într-un prosop de hârtie. Separat, zdrobim în mojar mugurii de pin, usturoiul și nucile caju. Când obținem o pastă omogenă, adăugăm sare și frunzele de busuioc, puțin câte puțin, și amestecăm bine, cu mișcări circulare. La sfârșit, când avem deja o pastă verde, mai punem parmezan ras și ulei de măsline, care ajută la omogenizarea ingredientelor.

Fierbem spaghetele în apă cu sare – câte un litru de apă pentru fiecare sută de grame – apoi le amestecăm cu sosul pesto cât sunt încă fierbinți și le servim cu parmezan ras deasupra.

Poftă bună!

 

Marta Bratu