TVA redus la carne, lapte, legume şi fructe
Guvernul analizează posibilitatea reducerii TVA la carne, lapte, legume şi fructe.
Articol editat de Alina Vingan, 24 august 2014, 08:40
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a anunţat că o decizie în acest sens ar putea fi luată în luna septembrie, după discuţii ce vor fi purtate cu repezentanţii industriei.
Există un angajament al ministerelor şi la primul ministru, în primul rând, chiar dacă lucrurile să spunem că nu merg bine într-un anumit domeniu, la pâine, dar nu revenim la TVA de 24%. Indiferent de discuţiile care vor avea loc în perioada urmatoare, cu FMI, nu se va reveni. TVA-ul la pâine şi pe lanţul de producţie va rămâne 9%. Eu sper să putem să avem rezultate bune şi să extindem această măsură absolut necesară. Se fac analize pe lapte, pe carne, pe legume-fructe. Acestea sunt principalele domenii. (Daniel Constantin, ministrul Agriculturii)
Daniel Constantin a mai precizat că, în prezent se află în negocieri cu Hipermarketurile pentru crearea unor zone cu produse româneşti, în spaţiile deţinute de acestea.
Ministrul agriculturii apreciază, de asemenea, că recolta din acest an este una foarte bună. Balanţa comercială pe primele patru luni demonstrează că s-a exportat o cantitate mai mare de produse, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
În ceea ce priveşte irigaţiile, ministrul atrage atenţia că în acest moment trebuie să existe o colaborare public-privată, astfel încât la sfârşitul anului 2015 să fie irigate 80.000 de hectare.
Rador