UBB solicită modificarea Legii Educaţiei

ubb_cluj

Conducerea Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca solicită Guvernului să revină asupra Ordonanţei de Urgenţă privind modificările aduse Legii Educaţiei Naţionale nr.1/2011.

Reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior consideră că schimbările legislative repetate, conduc la incertitudini în sistem.

Conducerea UBB are câteva motive de îngrijorare cu privire la această ordonanţă de urgenţă; printre acestea se numără crearea unui sistem paralel de educaţie bazat pe standarde duble, în ceea ce priveşte învăţământul de stat şi cel privat; favorizarea unui regim dicriminatoriu între universităţile de stat şi cele private, cu permisiunea că cele din urmă să recurgă la metode nedemocratice, chiar incorecte sau neacademice. (Paul Fărcaş, purtător de cuvânt  UBB)

Ordonanţa de Urgenţă privind modificările aduse Legii Educaţiei Naţionale a fost publicată deja în Monitorul Oficial. Cu toate acestea, preşedintele Traian Băsescu a cerut Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională în legătură cu acest act normativ.

În replică, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat că schimbările aduse sunt necesare, iar Ordonanţa de urgenţă a fost redactată în urma unor îndelungi negocieri.

 

Dan Horea

Citește și despre

Lasă un răspuns