De ce să adăugăm cacao la cafea?
Pe lângă energie, combinaţia prelungeşte senzaţia de saţietate.

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 6 iunie 2025, 12:00
Cafeaua este mai mult decât o băutură energizantă. Cofeina pe care o conţine stimulează mintea şi corpul, îmbunătăţind concentrarea, vigilenţa şi performanţele fizice.
Studiile arată că un consum regulat de cafea reduce riscul unor boli cronice şi prelungeşte viaţa.
Renumitul cardiolog spaniol dr. Aurelio Rojas recomandă să adăugăm cacao 100% pură în cafea pentru un plus natural de energie. Praful de cacao conţine, de asemenea, cofeină, iar împreună cu cea din cafea oferă un efect stimulant mai puternic şi de durată, fără scăderi bruşte de energie.
Pe lângă energie, combinaţia prelungeşte senzaţia de saţietate datorită fibrelor şi compuşilor bioactivi din cacao. De asemenea, reduce pofta de dulce prin gustul său amărui, ajutând la controlul zahărului în alimentaţie.
Cacaua are un puternic efect antiinflamator, protejând inima şi vasele de sânge prin polifenoli, şi stimulează regenerarea celulară prin flavonoide, contribuind la sănătatea generală a organismului. Astfel, cafeaua cu cacao nu doar îmbunătăţeşte gustul, ci şi sporeşte beneficiile pentru sănătate şi energie. (www.dariknews.bg)
RADOR RADIO ROMÂNIA
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, X și instagram.