Numărul persoanelor fizice care solicită insolvenţa, în creştere
Numărul persoanelor fizice care solicită insolvenţa, deoarece nu-şi mai pot achita datoriile, a crescut în ultimii ani.
Articol editat de Andrada Ștefănescu, 26 septembrie 2024, 11:21
Numărul persoanelor fizice din Sălaj care solicită insolvenţa, deoarece nu-şi mai pot achita datoriile, a crescut în ultimii ani, potrivit datelor oferite de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Sălaj.
În cazul în care o persoană nu poate să-şi achite un credit, nu poate să-şi plătească taxele la stat, se poate face un plan de redresare, prin care, în instanţă, unde reprezentăm persoana respectivă, se pot reeşalona creditele sau datoriile respective.
Facem şi consiliere şi instrumentarea dosarelor.
Decizia instanţei devine obligatorie şi se pune în aplicare de îndată, a declarat, joi, 26 septembrie, în cadrul şedinţei de Dialog Social, comisarul-şef adjunct al CJPC Sălaj, Dorel Fechete.
Potrivit sursei citate, numărul celor care au solicitat insolvenţa a crescut de la trei persoane în 2018, după intrarea în vigoare a legii, la 15 persoane în acest an.
Dorel Fechete a subliniat faptul că Protecţia Consumatorului vine în sprijinul persoanelor fizice care nu mai pot să-şi plătească datoriile.
Astfel, consumatorii care au accesat credite, au acumulat datorii şi nu le mai pot face faţă pot apela la procedura specifică, de insolvenţă a persoanelor fizice, prevăzută de Legea nr. 151/2015.
Conform legii, insolvenţa este acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizează prin insuficienţa fondurilor băneşti disponibile pentru plata datoriilor, pe măsură ce acestea devin scadente.
AGERPRES
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.