„Salinate de Turda”, produs românesc, recunoscut european
Preparatul este o bucată afumată şi uscată de carne de porc, ținută în saramură naturală cu un amestec de condimente.

Articol editat de Andrei Cretoiu, 3 noiembrie 2023, 18:05
Preparatul este o bucată afumată şi uscată de carne de porc, ținută în saramură naturală cu un amestec de condimente.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 3 noiembrie 2023, 18:05
Preparatul este o bucată afumată şi uscată de carne de porc, ținută în saramură naturală cu un amestec de condimente.
În prezent, România mai are două produse care se află în etapa de verificare la nivelul Comisiei Europene pentru dobândirea Indicaţiei Geografice Protejate: Batogul de sturion din Delta Dunării şi Babicul de Buzău.
Primul produs românesc recunoscut la nivel european a fost Magiunul de prune de la Topoloveni, urmat de salamul de Sibiu, Novacul afumat din Ţara Bârsei și Scrumbia afumată de Dunăre.
Foto: MADR/ RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.