Ascultă Radio România Cluj Live

Lucruri inedite despre alimentele pe care le consumăm zilnic

Se spune că ouăle pot înlocui carnea, dar este adevărată această afirmaţie?

Lucruri inedite despre alimentele pe care le consumăm zilnic
Foto: Foto: takedahrs/ Pixabay

Articol editat de cristina.rusu, 10 septembrie 2023, 12:00 / actualizat: 10 septembrie 2023, 14:01

Ce nu ştim despre produsele alimentare pe care le consumăm în fiecare zi? Există lucruri mai puţin cunoscute şi interesante despre produsele alimentare la care nu ne-am gândit până acum sau nu le-am bănuit.

Se spune că ouăle pot înlocui carnea, dar este adevărată această afirmaţie?

Ouăle de găină sunt foarte utile şi sunt de fapt o celulă foarte mare nefertilizată, compusă din 10% coajă, 30% gălbenuş şi 60% albuş de ou. Două ouă pot înlocui 125 g de carne sau aproximativ o friptură. Dacă nu sunt prezente probleme legate de colesterolul din sânge, pot fi consumate până la opt ouă pe săptămână.

Experţii dezvăluie şi o metodă inedită prin care putem afla dacă ouăle pe care le avem în frigider sunt proaspete. Un ou pus într-un vas cu apă va pluti, dacă este vechi. Oul proaspăt rămâne pe fundul vasului. Ouăle pot fi păstrate până la 28 de zile după depunere, la rece.

Probabil că multe persoane nu ştiu, dar roşiile nu sunt legume, ci fructe. Conţin multe substanțe utile pentru sănătate. Există aproximativ 80.000 de tipuri de roşii în lume şi nu toate au culoarea roşie, putând fi negre, verzi, galbene şi portocalii.

Din care parte a cărnii se prepară cele mai gustoase fripturi?

Un măcelar francez susţine că partea posterioară a animalului este cea mai fragedă. Cel mai cunoscut la gătit este fileul, care se obţine din spatele animalului. Viţelul are 15 zone diferite din care măcelarii fac fripturi. Frăgezimea sa depinde de cantitatea de colagen din carne, iar gustul depinde de cantitatea de grăsime.
(www.dariknews.bg)

 

RADOR

Foto: takedahrs / Pixabay

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

Etichete:
Alimente de toamnă pentru o inimă puternică
Diverse sâmbătă, 15 noiembrie 2025, 12:00

Alimente de toamnă pentru o inimă puternică

Toamna, este indicat să ne concentrăm pe fructe şi legume de sezon, care sunt sănătoase şi pot fi folosite în preparate gustoase.  ...

Alimente de toamnă pentru o inimă puternică
„Elements” transformă corpul feminin într-un concept artistic al naturii
Diverse sâmbătă, 15 noiembrie 2025, 00:00

„Elements” transformă corpul feminin într-un concept artistic al naturii

Mai puțin eros, mai mult concept. Senzualitatea exprimată în Calendarul Pirelli – primul (și poate ultimul) dintre marile calendare artistice...

„Elements” transformă corpul feminin într-un concept artistic al naturii
Educația continuă protejează memoria și creierul chiar și după 90 de ani
Diverse vineri, 14 noiembrie 2025, 12:00

Educația continuă protejează memoria și creierul chiar și după 90 de ani

Un studiu recent al Universităţii din Helsinki arată că educaţia continuă să aibă un efect benefic asupra sănătăţii creierului, chiar şi...

Educația continuă protejează memoria și creierul chiar și după 90 de ani
Celebrul diamant „Mellon Blue”, vândut din nou la licitație
Diverse vineri, 14 noiembrie 2025, 00:00

Celebrul diamant „Mellon Blue”, vândut din nou la licitație

”Mellon Blue”, un diamant albastru intens de 9,51 carate montat pe un inel, a fost vândut la Geneva pentru peste 25 de milioane de...

Celebrul diamant „Mellon Blue”, vândut din nou la licitație
Diverse joi, 13 noiembrie 2025, 12:00

Beneficiile frigului pentru corp și minte

Dincolo de ceaiul cald şi hainele groase, frigul aduce beneficii pentru imunitate, piele sănătoasă şi mai puţine alergii, susţin experţii....

Beneficiile frigului pentru corp și minte
Diverse joi, 13 noiembrie 2025, 00:00

Meghan Markle revine pe marele ecran

Meghan Markle se pregătește să revină la cinema, cu un mic rol într-un film aflat în prezent în producție la Los Angeles, în California, au...

Meghan Markle revine pe marele ecran
Diverse miercuri, 12 noiembrie 2025, 12:00

Probioticele, între mit și realitate: când și cum să le consumăm

Probioticele – „bacteriile bune” din sistemul digestiv – sunt promovate ca soluţie pentru orice, de la combaterea balonării...

Probioticele, între mit și realitate: când și cum să le consumăm
Diverse miercuri, 12 noiembrie 2025, 00:00

Secretul cartofilor prăjiți crocanți

Cartoful este, în esență, o combinație de apă și amidon. Când ajunge în ulei încins, lucrurile par simple: se rumenește la exterior și se...

Secretul cartofilor prăjiți crocanți