Ascultă Radio România Cluj Live

Lineup complet la Jazz in the Park 11 [VIDEO]

Foto: Jazz in the Park

Festivalul iubitorilor de jazz e gata de start cu muzică, întâlniri pe prispă, activități inovatoare și bunătăți culinare.

Lineup complet la Jazz in the Park 11 [VIDEO]
Foto: Foto: Jazz in the Park

Articol editat de cristina.rusu, 16 august 2023, 12:29 / actualizat: 1 septembrie 2023, 14:53

Festivalul iubitorilor de jazz e gata de start cu muzică, întâlniri pe prispă, activități inovatoare și bunătăți culinare.

Nani Noam Vazana, Pantaloons, Andrei Petrache Trio, FUNKorporation, Dodo, Iorga, Ufe, Bully, Digital Love, Julian M, Melomenuții, Rogvaiv & Dubase, Mihu și Bogdan Roșca-Zăsmencu completează lista de muzicieni care vor face spectacol pe scenele amenajate în Parcul Etnografic al Transilvaniei, între 1 – 3 septembrie, la ediția a 11-a a festivalului Jazz in the Park.

Lineup-ul deja anunțat îi include pe: The Cinematic Orchestra, Mulatu Astatke, Billy Cobham Band, Fun Lovin Criminals, Mansur Brown, The Heliocentrics, Theo Croker, Camilla George, Ronnie Foster, Nightmares on Wax, Nickodemus, Guts, Jan Gunnar Hoff Trio, Alexandru Andrieș, Ada Milea, Mork, Daykoda, 7th Sense, Jazzybit, Andra Botez, Andrei Irimia, Misha Blanos, Andi Moisescu, Moss Farai și KLT & Jessy Elsa Palma. Alături de ei, la festival vor mai concerta trupele Klawo, JazzQuarters Trio și DS Project Orchestra, toți laureați ai Concursului Internațional Jazz in the Park 2023.

Alături de momente muzicale de neuitat, publicul va putea experimenta întâlniri pe prispă cu artiști și experți, activități inovatoare și chiar să își documenteze propriile experiențe de festival în People’s Aftermovie. Programul pe ore va fi anunțat în scurt timp de către organizatori.

Biletele de o zi (159 lei) pot fi cumpărate pe site-ul jazzinthepark.ro. Pentru a profita de întreaga experiență, abonamentele la festival (375 lei) sunt încă disponibile. Copiii cu vârsta de până la 14 ani au acces gratuit în festival, cu condiția să fie însoțiți de un părinte. Jazz in the Park este un eveniment pet friendly, așa că accesul cu animale de companie este permis.

Întâlniri pe prispă – povești în tihnă, dincolo de note muzicale

„Întâlniri pe prispă” revin la Jazz in the Park, după succesul primei ediții de  anul trecut. Discuțiile se vor purta tot în jurul muzicii și se vor aborda teme precum viitorul educației muzicale, rolul muzicii în societate și relația dintre inteligența artificială și creația muzicală. La dezbaterile din cele trei zile vor lua parte: Romeo Cozma (profesor la Universitatea din Iași, catedra Jazz și Muzică Ușoară), Dima Belinski (pianist și compozitor), Larisa Perde (fondator și manager Șaraimanic), Tudor Sbîrcea (psihoterapeut), Sebastian Androne-Nakanishi (compozitor) și Andrei Petrache (compozitor). Moderatori vor fi Horia Ghibuțiu (director editorial al A.G. Radio Holding), și Vasile Hotea-Fernezan (jurnalist TVR Cluj).

„Întâlnirile” vor aduce în fața publicului și artiști din festival, mai exact pe Fun Lovin’ Criminals, 7th SENSE și Nani Noam Vazana. De asemenea, în cea de-a doua zi de discuții, publicul se va întâlni cu un invitat-surpriză.  „Întâlniri pe prispă” este un eveniment susținut de TSV Line – member of PM Tehnic.

O experiență muzicală completă trăită pe ulițe și în case vechi românești

În perioada 1 – 3 septembrie, Parcul Etnografic Romulus Vuia din Cluj-Napoca se transformă într-o lume vibrantă și plină de ritmuri. Pe lângă muzică și mari artiști, Jazz in the Park aduce o serie de activități menite să încânte și să inspire publicul de toate vârstele:

 

 

 

Gurmanzii vor găsi pe lângă clasicele food truck-uri și trei curți cu restaurante pop-up: Visuin, Cimbru și Bruto, o piață gourmet cu produse tradiționale românești, precum și o curte cu vinuri, organizată de Crush, o curte cu ateliere de gin Tanqueray și un atelier de pizza organizat de Birra Moretti.

Nu puteau lipsi artizanii de la Jazz in the Park. La Iarmaroc, publicul va putea descoperi și cumpăra produse inedite ale producătorilor locali sau vor putea urmări documentare interesante din lumea artizanilor.

Copiii vor avea parte de activități special dedicate lor. Vor exista două zone în festival dedicate copiilor, organizate de Farmec, Kiddo Care și Qub Education, iar aceștia vor putea participa la ateliere de muzică în Music Lounge.

People’s festival, people’s aftermovie

 Jazz in the Park este despre oameni și comunitate așa că, pentru al doilea an consecutiv, cei care vin la festival vor putea să înregistreze cele mai frumoase momente trăite la festival și să le revadă apoi în People’s Aftermovie. Conceptul se bazează pe implicarea activă a publicului, oferindu-le posibilitatea de a fi și ei creatori de conținut și de a-și documenta propriile experiențe.  Filmul va fi realizat cu sprijinul BRD- Groupe Societe Generale.

POVESTEA ULTIMELOR TRUPE ANUNȚATE, SPUSĂ DE JAZZ IN THE PARK

 

 

 

 

 

Descrieri detaliate și linkuri de ascultare pentru artiști găsiți pe site-ul www.jazzinthepark.ro.

Parteneri media: Agerpres, TVR Cluj, Radio Cluj.

 

Comunicat de presă

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

 

 

Apreciază:

Etichete:
Începe testarea autobuzului cu hidrogen la Cluj-Napoca
De prin Cluj miercuri, 8 mai 2024, 14:54

Începe testarea autobuzului cu hidrogen la Cluj-Napoca

Un autobuz alimentat cu hidrogen va fi testat până vineri, 10 mai, cu pasageri, pe liniile de transport în comun din Cluj-Napoca.   Plecarea...

Începe testarea autobuzului cu hidrogen la Cluj-Napoca
Fostul Centru Militar Zonal își schimbă funcțiunea
De prin Cluj miercuri, 8 mai 2024, 11:30

Fostul Centru Militar Zonal își schimbă funcțiunea

Clădirea fostului Centru Militar Zonal de pe bulevardul 21 Decembrie din Cluj-Napoca își schimbă atât înfățișarea cât și funcțiunea....

Fostul Centru Militar Zonal își schimbă funcțiunea
Bărbat găsit spânzurat în garaj
De prin Cluj miercuri, 8 mai 2024, 07:56

Bărbat găsit spânzurat în garaj

Marți, 7 mai, în jurul orei 20.15, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Cluj-Napoca, au fost sesizați despre faptul că un bărbat de 80 de...

Bărbat găsit spânzurat în garaj
Urban Playfield – proiect marca Sports Festival | VIDEO
De prin Cluj marți, 7 mai 2024, 13:40

Urban Playfield – proiect marca Sports Festival | VIDEO

Echipa Sports Festival lansează un proiect naţional dedicat jocului şi sportului de masă, Urban Playfield.   Va fi un tur în 10 oraşe....

Urban Playfield – proiect marca Sports Festival | VIDEO
De prin Cluj marți, 7 mai 2024, 08:38

Expo Maraton 2024, ediția a XII-a

Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Galeria Casa Matei, Asociația Universitart a UAD Cluj-Napoca și ASUAD organizează în perioada...

Expo Maraton 2024, ediția a XII-a
De prin Cluj joi, 2 mai 2024, 10:37

În 2 mai, intri gratis la Grădina Botanică!

De Ziua Naţională a Tineretului, care se marchează pe 2 mai, tinerii vor avea intrare gratuită în Grădina Botanică din Cluj-Napoca, adică...

În 2 mai, intri gratis la Grădina Botanică!
De prin Cluj miercuri, 1 mai 2024, 12:49

Autobuzele din Cluj-Napoca, dotate cu suporți pentru biciclete

Astfel de sisteme au fost instalate pe autobuze și troleibuze care deservesc traseele liniilor: 35, 43, 43B, 43P, 46, 46B, 46L, 40 și 21. Prin...

Autobuzele din Cluj-Napoca, dotate cu suporți pentru biciclete
De prin Cluj marți, 30 aprilie 2024, 11:49

Încep lucrările la primul tronson al centurii metropolitane

Vor începe lucrările la primul tronson al centurii metropolitane a Clujului.   Este vorba despre segmentul care face legătura între...

Încep lucrările la primul tronson al centurii metropolitane