Ascultă Radio România Cluj Live

De văzut/de făcut în acest weekend în Cluj-Napoca

Vineri de la 18.30 și duminică de la ora 11.00, Opera Națională Română prezintă Sunetul Muzicii, musical în două acte.

De văzut/de făcut în acest weekend în Cluj-Napoca

Articol editat de cristina.rusu, 24 martie 2023, 06:00 / actualizat: 27 martie 2023, 9:11

Producția de pe Broadway a avut premiera în 1959 și a avut succes timp de trei ani, cu 1443 de reprezentații, iar apoi, în 1960, a câștigat cinci premii Tony.

O poveste emoționantă, care îi are în centrul atenției pe membrii familiei Von Trapp, unul dintre cele mai cunoscute grupuri de cântăreți din lume în perioada imediat anterioară celui de-al Doilea Război Mondial. Maria Rainer, venită de la o mănăstire austriacă, devine guvernantă în casa unui căpitan de marină văduv cu șapte copii și aduce în casă o nouă dragoste de viață și de muzică.

 

Sâmbătă, 25 martie de la ora 19,00 la Euphoria Music Hall veți fi întâmpinați cu salutul ”Bună seara, prieteni!”, o emblemă recognoscibilă național.

Poți să fredonezi împreună cu Cristi Minculescu, Valter și Boro cele mai cunoscute melodii ale formației “Iris”. Repertoriul lor este patrimoniu național al rock-ului românesc, coloana sonoră a amintirilor pentru 3 generații de fani.

 

Duminică, de la ora 19.00 în Hardward Pub ascultați live noile piese Celelalte Cuvinte, de pe albumul „Lumea Asta”, album cu care trupa pornește într-un turneu. Este o abordare nouă, dar care păstrează și amprenta clasică cu care Celelalte Cuvinte și-au obișnuit fanii în cei 41 de ani de muzică de calitate. Nu vor lipsi nici hiturile care au consacrat trupa și nici alte piese din repertoriul ei de-a lungul timpului.

Scena este locul unde ne simțim cel mai bine și orice reîntâlnire cu fanii noștri este un prilej de imensă bucurie. Bucuria va fi cu atât mai mare cu cât de data aceasta vom putea să împărtășim cu ei noile piese Celelalte Cuvinte, de pe albumul „Lumea Asta”, un album la care am lucrat foarte mult și de care suntem mândri., a spus Călin Pop, solistul vocal și chitaristul trupei Celelalte Cuvinte.

 

The Mono Jacks în FORM Space, vineri, de la ora 20.00. O trupă de rock alternativ din România, care și-a făcut loc încet, dar sigur în preferințele fanilor genului. Doru Trăscău, fondatorul trupei, spune  că „nu poate trăi fără muzică”.

 

Sâmbătă, de la ora 20.00, Carla’s Dreams revine la Cluj cu un concert în FORM Space. Dacă în 2021 Carla’s Dreams a dominat topurile radio din România cu piese precum „N-aud” alături de EMAA sau „Simplu și Ușor”, în 2022 istoria s-a repetat cu single-ul „Victima”, ce a reușit să fie No.1 pe radio săptămâni la rând. Piesa „Înapoi” s-a bucurat atât de susținerea fanilor din online, cât și de susținerea oamenilor de radio, fiind prezentă în Top 10 cele mai ascultate piese pe radio ale momentului. Totodată, anul trecut s-au aniversat zece ani de Carla’s Dreams, o decadă de când fanii emoției se pot bucura de muzica proiectului. Trupa este compusă dintr-un grup anonim de cântăreți și compozitori care își interpretează piesele în română, engleză și rusă.

 

La Teatrul Național Lucian Blaga se joacă weekendul acesta două spectacole de mare ținută. „Nu mai ține linia ocupată” de Alexandra Felseghi, sâmbătă, de la 19.00, iar duminică, de la aceeași oră, Îmblânzirea Scorpiei, după William Shakespeare. Prima montare a piesei la Naționalul clujean datează din 1969, având titlul Femeia îndărătnică în regia lui Victor Ion Popa, iar în 1986, Mihai Măniuțiu pune în scenă piesa numind-o Îmblânzirea scorpiei.

 

„Trei domni și toți trei” – reunește trei artiști valoroși – vocalistul trupei Hara, Flavius Buzilă, stand-uperul Nicu Bendea și actorul Sorin Misirianțu.
Va fi o seară în care lumea teatrului, a muzicii și stand-upului se vor împleti perfect cu atmosfera boemă de la L’autre cafe. Vineri, 24 martie, ora 20.00.

 

????? ???? ???? vă dă întâlnire la Kârciuma, vineri, 24 martie, de la ora 20.00. Blues rock band din Cluj-Napoca, s-a înființat în anul 2020, abordeaza stilul blues rock în mod principal, melodii de la artiști precum Beth Hart, Kenny Wayne Shepherd sau Eric Clapton. Membrii formației sunt cunoscuți din alte proiecte/trupe, având o vastă experiență în domeniul muzicii.

 

Technoteca prezintă NUSHA live @Cluj Arena! Alături de NUSHA, la pupitrul Technoteca, vor urca și Cé La Vi, Mathei și Adi Todoran. Cunoscută pe scena techno încă din 2007, NUSHA a fost prezentă la unele dintre cele mai mari festivaluri din lume, alături de legende ale industriei. Vineri seara, lasă-te purtat de energia vibranta a seturilor pregătite de NUSHA și vei descoperi hype-ul evenimentelor marca Technoteca!

 

„Visuali Italiane – Noua Cinematografie Italiană în România”, festivalul dedicat cinematografiei italiene, revine în această primăvară cu a doua ediție, care are loc și la Cluj-Napoca până în 26 martie la Cinema Arta și Cinema Victoria. Cele mai bune producții cinematografice italiene recente, premiate și apreciate, dar și filme clasice restaurate, care poartă spectatorii prin locuri memorabile și pline de istorie sau peisaje de poveste, pot fi văzute în cadrul festivalului.

Vineri 24 martie

18,00 Io e Spotty / Eu și Spotty ( Cinema Arta)
20,00 Le otto montagne / Cei opt munṭi ( Cinema Arta)

Sâmbătă 25 martie

17,30 A Chiara / Pentru Chiara (Cinema Victoria)
20,00 Piano Piano / Încet-încet (Cinema Arta)

Duminică 26 martie

17,30 L’ombra del giorno / Umbra zilei ( Cinema Victoria)
20,00 Notte fantasma / Noaptea Fantomă (Cinema Arta)

Vineri, 24 martie, ora 19,00, Filarmonica Transilvania Cluj vă invită la un concert simfonic. Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania”  îi va avea alături pe Néstor Bayona la pupitrul dirijoral și pe pianistul Csíky Boldizsár. Din program: George Gershwin – Uvertura la Girl Crazy și Rhapsody in Blue,
Leonard Bernstein – Dansurile simfonice din West Side Story
Aaron Copland – Patru episoade de dans din baletul Rodeo

 

Music Gallery ?

Galeria de audiție în care vei putea ??????? viniluri și nu numai, vei î??ăț? mai multe despre jazz și vei putea ??????? lumea muzicii testând instrumente și echipamente, timp de o lună, la Muzeul de Artă din Cluj.
O expoziția interactivă cu și despre muzică creată de echipa din spatele festivalului ???? ?? ??? ????. Potrivită atât pentru copii, cât și pentru cei mari.
Muzeul de Arta Cluj-Napoca deschide sâmbătă 25 martie de la ora 17,00 Music Gallery Vernisaj cu un concert 7th SENSE, una dintre cele mai tinere și apreciate trupe de jazz din România care tocmai ce-a lansat un album nou, “Light in Chaos”.  Ziua de duminică e pentru muzică, artă și relaxare. Iar pentru că e a doua zi de Music Gallery, de la ora 18,00 concert ????????? ????????? care vă va aduce o stare de bine cu un mix de electro-jazz, soul, funk și pop, așa cum o fac ei de obicei. După concert, puteți dansa și povesti despre galerie și jazz pe muzică curatoriată de ????????.

 

Pentru că e primăvară, vă invităm și la mișcare. Ediția lunară a Marșului Bicicliștilor Clujeni va avea loc sâmbătă, de la ora 10.00, cu plecare din Piața Unirii și va dura circa două ore. Traseul este un circuit prin zona centrală, pericentrală, cartierele Gheorgheni, Iris și Mărăști, cu o lungime de vreo 13 km. În continuare, de la ora 12,00, participanții sunt invitați la un alt eveniment biciclistic – o tură ghidată până la Gilău, cu vizită la Muzeul Apei și cu porțiuni pe malul Somesului.

 

Alegeți și petreceți, weekend fain s-aveți!

 

Consuela Pantea/Alina Vigoniuc

Foto: arhivă Radio Cluj

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

 

 

Proiectul trenului metropolitan intră într-o nouă fază
De prin Cluj joi, 25 aprilie 2024, 13:29

Proiectul trenului metropolitan intră într-o nouă fază

Aproape 10.000.000 euro vor fi alocați din bugetul județului pentru realizarea acestei investiții.   Proiectul va fi supus aprobării...

Proiectul trenului metropolitan intră într-o nouă fază
Proiectul „Pădurea-Parc Făget: Plămânul verde al Clujului”, premiat
De prin Cluj joi, 25 aprilie 2024, 11:23

Proiectul „Pădurea-Parc Făget: Plămânul verde al Clujului”, premiat

Biologul Tibor Hartel, invitat la Radio Cluj, a vorbit despre importanța proiectelor verzi din orașe:   Se regândește valoarea acestor păduri...

Proiectul „Pădurea-Parc Făget: Plămânul verde al Clujului”, premiat
Gaudeamus cu o carte-n mână. Sau mai multe [FOTO]
De prin Cluj miercuri, 24 aprilie 2024, 17:35

Gaudeamus cu o carte-n mână. Sau mai multe [FOTO]

Cel mai mare târg de carte din Transilvania a revenit în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în pragul sărbătorilor pascale, conform unei tradiții...

Gaudeamus cu o carte-n mână. Sau mai multe [FOTO]
A fost identificată sursa poluării de pe Someșul Mic
De prin Cluj miercuri, 24 aprilie 2024, 14:27

A fost identificată sursa poluării de pe Someșul Mic

Echipa specializată în gestionarea apelor din Cluj continuă să acționeze pentru a reduce impactul poluării asupra râului Someșul Mic.  ...

A fost identificată sursa poluării de pe Someșul Mic
De prin Cluj marți, 23 aprilie 2024, 18:21

Concurs pentru agenți de poliție la Cluj-Napoca

Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” anunță deschiderea înscrierilor pentru sesiunea aprilie- iulie. 300 de locuri au...

Concurs pentru agenți de poliție la Cluj-Napoca
De prin Cluj marți, 23 aprilie 2024, 15:32

Scurgeri de produse petroliere în Someșul Mic [FOTO]

Specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor Cluj au fost sesizați marți, 23 aprilie de către Garda de Mediu privind anumite scurgeri de...

Scurgeri de produse petroliere în Someșul Mic [FOTO]
De prin Cluj marți, 23 aprilie 2024, 12:07

Când se inaugurează noul terminal al Aeroportului Avram Iancu?

Directorul aeroportului, David Ciceo, spune că întreaga capacitate a terminalului de plecări va crește cu aproximativ 35 la sută față de...

Când se inaugurează noul terminal al Aeroportului Avram Iancu?
De prin Cluj marți, 23 aprilie 2024, 10:39

Continuă cercetările în cazul elevei care a căzut de la etaj [UPDATE]

UPDATE: ora 10.15 Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Copii din Cluj-Napoca, fata a suferit multiple fracturi ale craniului, membrelor...

Continuă cercetările în cazul elevei care a căzut de la etaj [UPDATE]