Ascultă Radio România Cluj Live

De văzut/de făcut în acest weekend în Cluj-Napoca

Foto: Radio Cluj

Seri muzicale, film, teatru, concerte și Verdi. Așa am putea descrie weekendul acesta.

De văzut/de făcut în acest weekend în Cluj-Napoca
Foto: Foto: Radio Cluj

Articol editat de cristina.rusu, 17 martie 2023, 06:00 / actualizat: 20 martie 2023, 8:51

Seri muzicale, film, teatru, concerte și Verdi. Așa am putea descrie weekendul acesta.

 

Festivalul Filmului Francez ajunge la Cluj-Napoca, în ??–?? ??????, la ?????? ???????? și ?????? ????.

Prin alegerea temei acestei ediții, „Cinéma, mon amour / Cinema-ul, dragostea mea”, festivalul își afirmă o dată în plus sprijinul pentru cinematografele din România, care se află de mulți ani într-o situație dificilă.

Pentru a marca cei 30 de ani de când România este membru al Organizației Internaționale a Francofoniei, festivalul include în premieră în programarea sa secțiunea ??́????? ????????????, o selecție de filme prezentate la cele mai importante festivaluri internaționale. Două filme din acestă secțiune se văd la cinema Arta din Cluj și anume ?? ????? ?? ?????? ?????, o producție franco-elvețiană selectată la Berlinale 2022, care spune povestea unei familii disfuncționale și filmul tulburător ????? al regizoarei belgiene Emmanuelle Nicot distins cu premiul FIPRESCI Semaine de la critique la Cannes 2022.

Festivalul filmului francez este organizat de Institutul Francez din România în perioada 15–26 martie la București și în alte 12 orașe din țară: Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Arad, Brașov, Brăila, Constanța, Craiova, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș.

 

Oglinda Neagră se joacă la Teatrul Național Cluj, duminică 19 martie de la ora 19,00, un one-man show cu Ionuț Caras, după nuvelele Roaba și Suflul de Luigi Pirandello.

Luigi Pirandello ne așază în fața unei oglinzi în care e dureros și, totodată, necesar să ne observăm. Dar cine se află, cu adevărat, în fața acelei oglinzi? Să fie oare „personalitatea” noastră? Personajul acela care trăiește lângă noi și în care ne amăgim, în fiecare zi, că ne recunoaștem, doar pentru a fi acceptați de ceilalți? Sau este oare „esența” noastră? Acea ființă unică, acea pagină albă de la origini pe care cu toții s-au grăbit, de-a lungul vieții noastre, să scrie ceea ce voiau ca noi să devenim. Aceasta e drama secretă pe care o purtăm cu toții și asupra căreia Oglinda neagră invită la reflecție.

 

Framework Perspective la REACTOR Cluj, vineri 17 martie, de la ora 19,00.

Platforma Framework a apărut în anul 2017, la inițiativa regizorului și mediatorului cultural Raul Coldea, care a creat această platformă din nevoia  de a împărtăşi din interiorul procesului de lucru şi de a înţelege cum ajunge la public munca din cadrul spaţiului Reactor.

 

OM LA LUNĂ | TOTUL PE VINIL ajunge în Flying Circus Cluj, vineri,  de la 19,30.

Este cel mai mare turneu din istoria trupei: trei luni și peste douăzeci de concerte, în care om la lună aduce în fața publicului cântecele cunoscute și deja iubite, într-un show cu multă energie și emoție. Turneul parcurge toată țara, încheindu-se pe 21 mai.

 

Seară de beat-uri grele, infuzii de jazz, funk, soul și muzică electronică și lirică plină de flow și substanță, vineri, de la ora 20,00 în FORM Space Cluj, adică Norzeatic & Qinta Spartă.

Poate știați, poate nu….câțiva ani Norzeatic a fost stabilit în Japonia.

Quinta Spartă e un proiect nou al unei găști mai vechi – Norzeatic (microfon/electronice), Tavi Scurtu (baterie și producție), Tzuc (scratches & cuts), alături de colaboratori ai acestora din diverse formule și perioade (nume grele din jazzul românesc contemporan).

 

Beast in Black cântă sâmbătă,18 martie, de la ora 19,00, la FORM Space.

Trupa a fost fondată în Helsinki, în 2015, de către chitaristul Anton Kabanen. Beast in Black are puternice influențe Judas Priest, W.A.S.P., Accept, Manowar și Black Sabbath. Iată că mâine avem ocazia să îi vedem și noi live!

 

Recviemul de Verdi, concert vocal-simfonic de excepție la Filarmonica de Stat „Transilvania”, vineri, 17 martie, ora 19,00. La pupitru dirijoral David Crescenzi.

Misa funebră verdiană, de o măreție unică, este o lucrare foarte așteptată datorită orchestrei, corului și a garniturii solistice din care fac parte soprana Luiza Fatyol, mezzosoprana Orsolya Veress și tenorul Remus Alăzăroae, alături de basul Beniamin Pop.

 

Vineri, 17 martie, de la ora 22,00, ia una din cărțile pe care le-ai citit (sau ar fi trebuit să o faci) pentru BAC-ul la română sau la istorie sau chimie sau mate sau ce materie vrei și hai la un eveniment organizat împreună cu Revolution Club Cluj-Napoca. Clubul Rotaract Cetățuie strânge cărți și fonduri cu ajutorul cărora vor construi o bibliotecă pentru o școală defavorizată din județul Cluj.

Trebuie doar să mergi la petrecere, donezi o carte din programa școlară și ajuți cu o donație minimă recomandată de 15 lei. Mergi la petrecere chiar și fără carte și ajuți cu o donație minimă recomandată de 30 de lei. Ba mai mult, cu ajutorul celor de la https://tiroll.ro/events îți poți asigura intrarea la eveniment exclusiv online! Dă join evenimentului, caută cartea potrivită pentru un elev, iar Clubul Rotaract Cetățuie  pregătește  cea mai literară și epică petrecere.

 

K-LU & Aldaris dau petrecere, vineri seara, în Flying Circus.

K-lu este un dj și producător prezent pe scena muzicii electronice din anul 2005.
Show-urile lui sunt bazate pe genuri ca: funk, hip-hop, electro și bass music combinate cu propriile mix-uri video. De-a lungul timpului a făcut parte din mai multe proiecte și trupe, a colaborat cu diverși artiști, a ajuns pe scena celor mai mari festivaluri din țară, a prestat în cadrul unor festivaluri de jazz, pe scena Filarmonicii din Timișoara și în afara țării. În momentul de față activează în proiectele Ken Pith și Bongo P. Având un stil unic, bazat pe meștesugul scratch-ului, K-lu iese ușor în evidență prin seturile sale presărate cu replici din filme clasice romanești care surprind și amuză, deopotrivă.

 

Duminică, de la 18,30, Opera Cluj-Napoca vă prezintă Otello de Giuseppe Verdi.

Otello este opera care, la prima sa audiție la Scala din Milano, în anul 1887, a determinat publicul să recheme interpreții în aplauze, pe scenă, nu mai puțin de 20 de ori, prin exclamația: „VIVA Verdi!” – compozitor al cărui nume este sinonim cu opera.

 

Dorul are multe forme și multe manifestări, dar dorul de public are o singură vindecare: concertul!

Cu dor de voi venim pe 18 martie să vă plimbăm prin toate colțurile sufletelor voastre, cu cele mai cunoscute cântece VUNK, venim să strigăm cât putem de tare “Felicitări, ai reușit!“, “Pleacă”, “Scapă-mă de ea”, “Așa și”, “1000” sau “Vino du-te”. Noi venim cu dor și poftă, iar pe voi vă așteptăm să veniți cu sufletul deschis, cu zâmbetul pe buze și încredere că, așa cum se întâmplă la orice concert VUNK, vii de-o vârstă și pleci mai tânăr!

Sâmbătă, 18 martie 19,30, Casa de Cultură a Studenților, Cluj-Napoca.

 

Alina Vigoniuc/ Consuela Pantea

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

Apreciază:

Etichete:
Strada Uliului din Cluj-Napoca s-a surpat parțial
De prin Cluj sâmbătă, 27 aprilie 2024, 14:25

Strada Uliului din Cluj-Napoca s-a surpat parțial

Circulația pe strada Uliului din Cluj-Napoca a fost închisă, în urma alunecărilor de teren semnalate în ultimele două zile. Inițial,...

Strada Uliului din Cluj-Napoca s-a surpat parțial
Gaudeamus 2024. Recomandările pentru sâmbătă, 27 aprilie
De prin Cluj vineri, 26 aprilie 2024, 21:00

Gaudeamus 2024. Recomandările pentru sâmbătă, 27 aprilie

Programul zilei de sâmbătă, 27 aprilie, se deschide cu o lansare veselă.   Autoarea Virginia Furcoiu le va face copiilor cunoștință de la...

Gaudeamus 2024. Recomandările pentru sâmbătă, 27 aprilie
Muncă și voie bună pentru elevii Școlii Horea
De prin Cluj vineri, 26 aprilie 2024, 16:01

Muncă și voie bună pentru elevii Școlii Horea

Multă muncă și voie bună în rândul elevilor din Școala Gimnazială „Horea” din Cluj-Napoca cu ocazia Săptămânii verzi.   De la mic...

Muncă și voie bună pentru elevii Școlii Horea
Cu inimile la vedere, Denisa Berceanu I FOTO
De prin Cluj vineri, 26 aprilie 2024, 14:39

Cu inimile la vedere, Denisa Berceanu I FOTO

400 de inimi alb-negru de mici dimensiuni, pe foi albe, sunt expuse privirilor noastre cu tot ce au ele înăuntru.   Totul a început ca un...

Cu inimile la vedere, Denisa Berceanu I FOTO
De prin Cluj vineri, 26 aprilie 2024, 13:33

Concursul Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu” I FOTO

Din programul celei de a 23-a ediții a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România nu au lipsit nici proiectele tradiționale, etapa zonală a...

Concursul Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu” I FOTO
De prin Cluj joi, 25 aprilie 2024, 13:29

Proiectul trenului metropolitan intră într-o nouă fază

Aproape 10.000.000 euro vor fi alocați din bugetul județului pentru realizarea acestei investiții.   Proiectul va fi supus aprobării...

Proiectul trenului metropolitan intră într-o nouă fază
De prin Cluj joi, 25 aprilie 2024, 11:23

Proiectul „Pădurea-Parc Făget: Plămânul verde al Clujului”, premiat

Biologul Tibor Hartel, invitat la Radio Cluj, a vorbit despre importanța proiectelor verzi din orașe:   Se regândește valoarea acestor păduri...

Proiectul „Pădurea-Parc Făget: Plămânul verde al Clujului”, premiat
De prin Cluj miercuri, 24 aprilie 2024, 17:35

Gaudeamus cu o carte-n mână. Sau mai multe [FOTO]

Cel mai mare târg de carte din Transilvania a revenit în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în pragul sărbătorilor pascale, conform unei tradiții...

Gaudeamus cu o carte-n mână. Sau mai multe [FOTO]