Ascultă Radio România Cluj Live

De văzut/de făcut în acest weekend în Cluj-Napoca

foto Mugur Nazarie

Între două inimioare, fluturi în stomac, adică Valentin și Dragobete, își fac loc și evenimentele pe care le gustă toată lumea.

De văzut/de făcut în acest weekend în Cluj-Napoca
Foto: foto Mugur Nazarie

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 17 februarie 2023, 06:00 / actualizat: 20 februarie 2023, 10:31

Între două inimioare, fluturi în stomac, adică Valentin și Dragobete, își fac loc și evenimentele pe care le gustă toată lumea.

Vineri, 17 februarie, începând cu ora 20,00, Cargo concertează în FORM Space. Pentru activitatea sa, pentru numeroasele concerte și pentru apropierea față de publicul său, CARGO primește din partea fanilor titulatura de „Cea mai iubită trupă rock” din România. „Dacă ploaia s-ar opri” (de pe albumul „Spiritus Sanctus”) este considerată una dintre cele mai frumoase balade rock românești, fiind cea mai cântată melodie.

Tot vineri, de la 21,00, om la lună se întoarce la Cluj în Flying Circus și lansează pe vinil cele trei albume de studio. Totul pe vinil înseamnă cel mai mare turneu din istoria trupei: trei luni și peste douăzeci de concerte, în care om la lună aduce în fața publicului cântecele cunoscute și deja iubite, într-un show cu multă energie și emoție.

Sâmbătă 18 februarie, seara la 9 incepe Karaoke Night la L’Autre Café Cluj.
Te înscrii, cânți și câștigi! Iar dacă publicul te place, ajungi direct pe podiumul câștigătorilor. Locurile 1, 2 și 3 vor primi niște recompense speciale.

Dincolo de poveste. Graiul straielor moștenite este o expozitie la care-i musai să ajungem până în 26 februarie, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.
Aceasta înseamnă 36 de piese de port și podoabe tradiționale care au început un drum prin țară, plecând de la Bistrița, în aprilie 2022. Călătoria urmărește firul unor povești pentru a vedea ce ne apropie și ce ne unește ca neam. Muzeele participante au propus pentru documentare obiecte din patrimoniu mobil specifice atât românilor, cât și celorlalte minorități naţionale prezente în diferite zone ale țării.

Și pentru că am făcut referire la tradiție, Slanăfest e evenimentul care-i adună împreună, în acest weekend, pe terasa Bulgakov Café, pe micii producători și tradiția preparării slăninii! Se gustă, se jurizează, se premiază. Vedeta e slănina. Și dacă ai una bună acasă, te poți înscrie printr-un SMS trimis organizatorului principal, Attila Molnár, la numărul de telefon 0741915082 sau prin completarea acestui formular ▶ https://bit.ly/40tEmYD

Aoleu, ce să mă fac, Doamne, eu…vin la Cluj. Și dacă nu-i anunț, lumea se va supăra. Dacă-i anunț, vor spune că-s cam cheflie sau că nu-s de filarmonică. Prefer a doua variantă. Și să stiți că îl iubesc pe Beethoven . Totuși… cei care aveți acum în jur de 40-50 de ani vă amintiți că în anii 80, cireașa de pe tort la orice petrecere, era ”Mona”, iar ”Pe nisipul de la mare”, domnii o alintau ”Regina nopții” ori ”Cenușăreaso”. Sâmbătă seara de la 19.00, la Euphoria Music Hall concertează prima formație care a cântat maneaua lăutărească: Azur și Nelu Vlad. Nicio altă trupă sau artist din România nu a atins notorietatea AZUR înainte de anii 90. Asta cu atât mai mult cu cât melodiile lor nu erau înregistrate pe discuri de vinil și nu erau distribuite la radio și la televizor.

Și lăsând pudibonderia la o parte vă invit la o expoziție tare interesantă care are o poveste desprinsă din istorie, ??????????? ș? ????-??????????? ??-? ?????? ????????.
Să știți că, în trecut, aceste poțiuni magice se găseau și la farmacii, unele bazate pe ingrediente bizare, exotice, uneori de origine animală. Despre toate acestea, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei a pregătit o expoziție în incinta Iulius Mall (la etaj), care poate fi vizitată până la sfârșitul lunii. Curator: Ana-Maria Gruia.

Casa de Cultura a Studenților din Cluj-Napoca este gazda mai multor spectacole în acest sfârșit de săptămână.

Vineri, 17 februarie, de la ora 19,30, Teatru pentru Ucraina – Lacul Lebedelor. Compus din artiști ucrainieni ce se aflau în diverse turnee la izbucnirea conflictului armat, aceștia și- au dat mâna și au început o colaborare pentru a milita împotriva războiului și încetarea acestuia, oferind spectacole de balet în diverse țări precum Italia, Franța , Belgia, Germania, Polonia.
Au căpătat numele de REFUGIAȚI și continuă să lupte pentru țara lor prin diverse mijloace încercând să se facă auzită vocea celor rămași în urma: rude, prieteni, copii… Teatrul pentru Ucraina sau Ukrainian Balet a luat naștere in “bătaia puștii “.

Duminică de la ora 19,30, Cosmin Seleși, Paul Ipate și Monica Odagiu ne invită la o comedie absolută – Te despart de nu te vezi. O comedie romantică despre relații, despre femeia emancipata care poartă cu convingere “pantaloni”!

La Teatrul Național Cluj se joacă, duminică 19 februarie, de la 19,00, Cartoforii de Gogol, în regia lui Ionuț Caras.
Cartoforii lui Gogol satirizează necinstea, minciuna, escrocheria, corupţia, adicţia, hedonismul secolului al XIX-lea, probleme care sunt din păcate la ordinea zilei și în societatea noastră contemporană. Personajele caută succesul – măsurat, invariabil, în bani – iar jocul de cărţi măsluit apare aici ca fiind calea facilă, deși întunecată,pe care au ales-o pentru a-şi asigura o viaţă îndestulată.

Vineri, 17 februarie, de la 20.00 REACTOR Cluj vă propune spectacolul Interior-lumină
Patru performeri au fost comisionați de un regizor să facă un spectacol pe tema crizei identitare și a depresiei care o urmează, dar e neclar cât de departe ar trebui să meargă.
Concept și regie: Mihai Păcurar
Vârsta recomandată: 16+

Pârtia Mărișel ne asteaptă, în acest weekend, cu o nouă variantă a Cupei Winterfest (ski și snowboard), sesiuni de dans, concursuri cu premii atractive, băuturi cu mai multe grade decât în termometru și activări care să ne condimenteze postările din social media.

Alegeți și petreceți, weekend fain s-aveți!

 

Consuela Pantea/Alina Vigoniuc

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

Apreciază:

Etichete:
Proiectul trenului metropolitan intră într-o nouă fază
De prin Cluj joi, 25 aprilie 2024, 13:29

Proiectul trenului metropolitan intră într-o nouă fază

Aproape 10.000.000 euro vor fi alocați din bugetul județului pentru realizarea acestei investiții.   Proiectul va fi supus aprobării...

Proiectul trenului metropolitan intră într-o nouă fază
Proiectul „Pădurea-Parc Făget: Plămânul verde al Clujului”, premiat
De prin Cluj joi, 25 aprilie 2024, 11:23

Proiectul „Pădurea-Parc Făget: Plămânul verde al Clujului”, premiat

Biologul Tibor Hartel, invitat la Radio Cluj, a vorbit despre importanța proiectelor verzi din orașe:   Se regândește valoarea acestor păduri...

Proiectul „Pădurea-Parc Făget: Plămânul verde al Clujului”, premiat
Gaudeamus cu o carte-n mână. Sau mai multe [FOTO]
De prin Cluj miercuri, 24 aprilie 2024, 17:35

Gaudeamus cu o carte-n mână. Sau mai multe [FOTO]

Cel mai mare târg de carte din Transilvania a revenit în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în pragul sărbătorilor pascale, conform unei tradiții...

Gaudeamus cu o carte-n mână. Sau mai multe [FOTO]
A fost identificată sursa poluării de pe Someșul Mic
De prin Cluj miercuri, 24 aprilie 2024, 14:27

A fost identificată sursa poluării de pe Someșul Mic

Echipa specializată în gestionarea apelor din Cluj continuă să acționeze pentru a reduce impactul poluării asupra râului Someșul Mic.  ...

A fost identificată sursa poluării de pe Someșul Mic
De prin Cluj marți, 23 aprilie 2024, 18:21

Concurs pentru agenți de poliție la Cluj-Napoca

Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” anunță deschiderea înscrierilor pentru sesiunea aprilie- iulie. 300 de locuri au...

Concurs pentru agenți de poliție la Cluj-Napoca
De prin Cluj marți, 23 aprilie 2024, 15:32

Scurgeri de produse petroliere în Someșul Mic [FOTO]

Specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor Cluj au fost sesizați marți, 23 aprilie de către Garda de Mediu privind anumite scurgeri de...

Scurgeri de produse petroliere în Someșul Mic [FOTO]
De prin Cluj marți, 23 aprilie 2024, 12:07

Când se inaugurează noul terminal al Aeroportului Avram Iancu?

Directorul aeroportului, David Ciceo, spune că întreaga capacitate a terminalului de plecări va crește cu aproximativ 35 la sută față de...

Când se inaugurează noul terminal al Aeroportului Avram Iancu?
De prin Cluj marți, 23 aprilie 2024, 10:39

Continuă cercetările în cazul elevei care a căzut de la etaj [UPDATE]

UPDATE: ora 10.15 Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Copii din Cluj-Napoca, fata a suferit multiple fracturi ale craniului, membrelor...

Continuă cercetările în cazul elevei care a căzut de la etaj [UPDATE]