Ascultă Radio România Cluj Live

InfoCons lansează o aplicaţie care ajută consumatorii să afle conţinutul alimentelor

• Ingrediente;
• Numeric aditivi alimentari și tipul acestora;
• Cantitate sare;
• Cantitate zahar;
• Calorii.

InfoCons lansează o aplicaţie care ajută consumatorii să afle conţinutul alimentelor

Articol editat de cristina.rusu, 4 decembrie 2021, 06:00 / actualizat: 4 decembrie 2021, 8:37

Astfel, consumatorii au puterea de a lua cele mai bune decizii pentru ei, bazându-se pe informațiile generate de aplicația InfoCons. Totodată, consumatorii pot genera o listă de produse preferate pentru a afla instant cantitatea totală pe care aceste produse o au din punct de vedere al: aditivilor alimentari și tipul acestora, sare, zahăr și calorii. Astfel, aceștia pot decide dacă consumă sau nu toate aceste produse în funcție de rezultatele obținute.

Aplicația InfoCons se descarcă gratuit și este disponibilă atât pentru sistemul de operare Android, cât și pentru cel IOS. Poate fi utilizată de oricine, oricând și de oriunde! Fie că ești acasă și îți plănuiești viitoarea listă de cumpărături, scanând ce deja ai în casă, fie că te afli chiar la cumparaturi aplicația InfoCons îți este la îndemână și îți sare în ajutor!

Aplicația InfoCons este un instrument dedicat pentru protecția consumatorilor, gândită și dezvoltată pentru a facilita procesul de achiziționare a produselor și citire a etichetelor. Premisa? Un consumator educat este un consumator informat!

Toți consumatorii indiferent de vârstă, gen sau locație pot utiliza acest instrument care le oferă o radiografie instantă a informațiilor de pe etichetă.

În urma scanării produselor, vei putea accesa următoarele opțiuni:

• PREFERINȚE: buton care indică dacă produsul scanat se încadrează (culoarea verde) sau nu (culoarea roșie) în opțiunile tale stabilite (secțiunea „Alegerea mea”) privind cantitatea de zahăr, sare, numericul de aditivi alimentari cât și tipul de aditivi alimentari dintr-un produs scanat.

• NUMĂR E-URI: buton care indică numericul de aditivi găsiți în produsul scanat. În cazul în care dorești mai multe informații despre aditivii alimentari identificați, acestea pot fi vizualizate prin accesarea butonului cu numeric de e-uri.

• SALVEAZĂ: la accesarea (apăsarea) butonului „Salveaza” vei salva produsul în secțiunea „Produse Salvate”. Din secțiunea respectivă poți oricând să selectezi unul sau mai multe produse și vei vedea totalurile privind cantitatea de zahăr, sare, calorii și, respectiv, numericul si tipul aditivilor alimentari identificați în produsele selectate. La a doua accesare/apăsare a butonului „Salveaza” vei putea elimina produsul din lista ta. Este disponibil doar pentru utilizatorii autentificați.

• INGREDIENTE: la accesarea butonului „Ingrediente” se va afișa lista de ingrediente ale produsului scanat.

• RECICLEAZĂ: la accesarea butonului „Reciclează” vei putea vizualiza lista Centrelor de colectare unde poți recicla ambalajul produsului scanat.

• RECLAMAȚIE: la accesarea butonului „Reclamație” vei putea completa „Formularul de reclamație” cu datele problemei pe care ai întâmpinat-o în legătură cu produsul scanat. Este disponibil doar pentru utilizatorii autentificați.

• COMPLETEZĂ: în cazul în care consideri că un produs are datele incomplete sau nu este regasit in baza de date, poți ajuta la îmbunătățirea acesteia prin completarea informațiilor lipsă. Este disponibil doar pentru utilizatorii autentificați.

• CALCULATOR: la accesarea acestui buton vei putea insera cantitatea pentru produsul scanat și vei afla cantitatea de sare, zahăr și calori aferentă cu cantitatea de produs selectată. Astfel, dacă produsul scanat are 100 de grame, tu vei putea cu ajutorul calculatorului să afli cantitatea de sare, zahăr și calori pentru o cantitate mai mare, de exemplu 350 de grame.

• ATENȚIONĂRI: la accesarea acestui buton vei vedea avertismentele/atenționările disponibile pentru acest produs.

• DISTRIBUIE: la accesarea acestui buton, vei putea distribui produsul scanat cu prietenii tăi pentru a împărtăși informațiile găsite.

Meniu principal

• GĂSEȘTE PRODUSUL: La accesarea acestui buton, vei fi redirecționat către pagina principal a aplicației, pentru a putea scana un nou produs.

• ALEGEREA MEA: La accesarea acestui buton, vei putea complete un formular cu preferințele tale de consum pentru : cantitatea de sare, zahar, numeric aditivi si tipul de adtivi . După completarea formularului, aplicatia InfoCons îți va semnala la fiecare scanare, dacă produsul este sau nu conform cerințelor tale.

• CONTUL MEU: Acest buton te va trimite la pagina cu datele tale de logare.

• PRODUSE SALVATE: Aici vei găsi produsele pe care le-ai salvat prin butonul „SALVEAZĂ” din pagina produsului scanat. Le poți, mai departe, bifa pentru a vedea cantitățile totale de sare, zahăr, calorii și aditivi cat si tipul acestora.

Prima aplicaţie care te ajuta să decizi tu pentru tine, fară a mai fi influenţat de mesaje publicitare sau alte tipuri de mesaje! Astfel, ce mănânci, cât mănânci, ce cumperi, cât cumperi, de unde cumperi sunt decizii care devin real ale tale! Aplicaţia InfoCons, fiind la început de drum, este un pionier în domeniu şi aşteptam că fiecare dintre consumatori să ne împărtăşească bunele şi relele, pentru a o putea dezvolta, dar şi de a o completa cu produse care astăzi nu se regăsesc în baza de date. Este o aplicaţie care te ajuta şi când călătoreşti: eşti În Dubai, în Grecia sau în Rusia, în China sau în Finlanda, cu ajutorul aplicaţiei InfoCons, poţi tu să decizi pentru tine ceea ce mănânci şi ce cumperi, a declarat Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

sofer-decedat-sibiu
Social duminică, 5 mai 2024, 11:15

Șofer lovit de locomotivă în Sibiu

Un șofer al unei autoutilitare a decedat în dimineața zilei de duminică, 5 mai, după ce a fost lovit de un tren în Sibiu. Incidentul a avut loc...

Șofer lovit de locomotivă în Sibiu
paste
Social sâmbătă, 4 mai 2024, 14:32

Creștinii ortodocși și greco-catolici sunt în Sâmbăta Mare

Creştinii ortodocşi şi greco-catolici sunt în Sâmbăta mare, ultima zi până la sărbătoarea Învierii Domnului. La Ierusalim va avea loc...

Creștinii ortodocși și greco-catolici sunt în Sâmbăta Mare
Salvamontiștii trag un semnal de alarmă pentru turiști
Social sâmbătă, 4 mai 2024, 14:19

Salvamontiștii trag un semnal de alarmă pentru turiști

Salvamontiștii trag un semnal de alarmă pentru toți turiștii din zone montane! Aceștia atrag atenția că la munte, la altitudini mari, încă...

Salvamontiștii trag un semnal de alarmă pentru turiști
Cum ne rânduim în Vinerea Mare
Social vineri, 3 mai 2024, 17:00

Cum ne rânduim în Vinerea Mare

Vinerea Mare sau Vinerea neagră este considerată în tradiţia creştină o zi dedicată penitenţei sau postului negru. În unele sate bistriţene...

Cum ne rânduim în Vinerea Mare
Social vineri, 3 mai 2024, 10:30

Vinerea Mare – Obiceiuri din Bihor | FOTO

Creștinii ortodocși și greco-catolici sărbătoresc astăzi, Vinerea Mare. Ziua mai este cunoscută în popor ca Vinerea Paștilor, Vinerea Seacă...

Vinerea Mare – Obiceiuri din Bihor | FOTO
Social vineri, 3 mai 2024, 10:29

Avansează reparațiile pe strada surpată din Slănic Prahova

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat că operaţiunile de umplere a surpării de pe strada 23 August au fost finalizate, iar...

Avansează reparațiile pe strada surpată din Slănic Prahova
Social vineri, 3 mai 2024, 10:20

Program de vară la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, poate fi vizitată acum după programul de vară, până pe data de 30 septembrie...

Program de vară la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia
Social vineri, 3 mai 2024, 10:19

Locuri de muncă disponibile în Bistrița-Năsăud

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa–Năsăud va organiza în 17 mai, Bursa Generală a Locurilor de Muncă.  ...

Locuri de muncă disponibile în Bistrița-Năsăud