Ascultă Radio România Cluj Live

Alegeri locale în județele transilvane – rezultate parțiale (UPDATE)

Foto: Radio Cluj

JUDEȚUL ALBA

Candidatul USR – PLUS la Primăria municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa, a obţinut, potrivit numărătorii paralele efectuate de USR – PLUS, cu aproximativ 600 de voturi în plus faţă de contracandidatul liberal Voicu Paul, actualul viceprimar cu atribuţii de primar.

Foto: Radio Cluj

Articol editat de Andreea Leonid, 28 septembrie 2020, 10:13 / actualizat: 28 septembrie 2020, 15:38

JUDEȚUL ALBA

Candidatul USR – PLUS la Primăria municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa, a obţinut, potrivit numărătorii paralele efectuate de USR – PLUS, cu aproximativ 600 de voturi în plus faţă de contracandidatul liberal Voicu Paul, actualul viceprimar cu atribuţii de primar.

În județul Alba, Gheorghe Valentin Rotar câştigă un nou mandat la Primăria Blaj, conform numărătorii paralele a PNL, cu un procent de 78%. Aceasta mai arată că Sebeşul îşi păstrează primarul liberal, în persoana lui Dorin Nistor, cu o medie a scorului de peste 60%. PSD pierde Primăria Abrud din judeţul Alba după opt ani. Fotoliul de primar va fi ocupat de candidatul PNL, Cristian Alexandru Albu.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

JUDEȚUL BIHOR

UPDATE, ora 11:00

Rezultate parţiale în județul Bihor: Ilie Bolojan a obținut 74,11% din voturi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, iar PNL – 64,37%.

Pe locul a doilea, dar la distanță mare, se află UDMR, urmată de PSD și Partidul Popular Maghiar din Transilvania.
După numărarea parțială a voturilor din secţiile din Oradea, clasamentul pentru fotoliul de primar al municipiului este condus de Florin Birta (PNL) – 70.09%, urmat de Cseke Attila (UDMR) – 11.49%, și de candidatul PSD – 7,71%.

………………………………………………………………………………………………………………………

La Oradea, Florin Birta de la PNL a obținut peste 70% din voturile exprimate, iar candidatul UDMR Cseke Attila peste 11 procente.  

Rezultatele numărătorii paralele efectuată de PNL a voturilor pentru preşedintele Consiliului Judeţean Bihor arată, după centralizarea voturilor în 140 din cele 145 de secţii de votare din municipiul Oradea, că Ilie Bolojan a obţinut 74,34% din sufragiile exprimate în acestea.

De asemenea, lista de consilieri locali propusă de PNL a obţinut 65,3% din sufragii, urmat de UDMR cu 11,4%, PSD -8,87% și USR PLUS – 3.93%.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

JUDEȚUL BISTRIȚA-NĂSĂUD

UPDATE, ora 14:30

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, care conduce şi organizaţia judeţeană a PSD, a câştigat cel de-al treilea mandat în fruntea administraţiei judeţene, candidând din partea alianţei electorale formate între PSD, ALDE, Pro România şi UDMR.

El şi-a anunţat luni, 28 septembrie, victoria pe pagina de socializare, pe baza numărătorii paralele efectuate de către colegii de partid.
Purtătorul de cuvânt al „Alianţei pentru Bistriţa-Năsăud”, Mihaela Ivan, spune că, potrivit numărătorii paralele, care include rezultatele din 306 secţii de votare, din totalul de 313, Radu Moldovan a obţinut aproximativ 52% din voturile valabil exprimate.
În ceea ce priveşte componenţa viitorului Consiliu Judeţean, primele date indică faptul că alianţa formată în jurul PSD a obţinut peste 40% din voturi, PNL – 33%, PMP – 10,8%, iar USR-PLUS – 4,4%.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

UPDATE, ora 13:30

Liberalul Ioan Turc a câștigat Primăria Municipiului Bistrița, cu un procent de 16% în fața următorului clasat.
Ioan Turc a candidat din partea alianței PNL-USR PLUS și a reușit să obțină 41,84 la sută din totalul voturilor valabil exprimate.

Pe locul al doilea s-a aflat Cristian Niculae, din partea Alianței pentru Bistrița-Năsăud (formată din PSD, ALDE, Pro România și UDMR), care a obținut 25,33% din voturi.
Noul primar, Ioan Turc:

Ioan Turc.

Liberalii și Alianța USR Plus au reușit să obțină și majoritatea în consiliul local al municipiului Bistrița: PNL a câștigat 10 locuri de consilieri locali, iar Alianța USR-PLUS, 2.
Alianța pentru Bistrița-Năsăud a obținut 5 mandate, PMP va avea 3 consilieri iar cel de al 21-lea consilier local va fi un reprezentant al Partidului Verde.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, a câştigat funcţia de primar al municipiului Bistriţa, în urma alegerilor locale de ieri, potrivit numărătorilor paralele realizate atât de liberali, cât şi de social-democraţi.

Principalul contracandidat a fost social-democratul Cristian Niculae, candidatul ‘Alianţei pentru Bistriţa’, în timp ce primarul PSD care a ocupat această funcţie în ultimii 12 ani, Ovidiu Creţu, nu a mai candidat.

Ioan Turc a organizat azi noapte o conferinţă de presă, chiar pe pietonalul din centrul istoric al municipiul Bistriţa, ocazie cu care le-a mulţumit cetăţenilor care s-au prezentat la urne şi le-a promis că va respecta toate promisiunile făcute în campania electorală.

Liderul judeţean al PNL a mai reliefat câştigarea primăriilor în oraşul Năsăud şi comunele Petru Rareş, Şanţ şi Rebra.

Într-o comună din Bistrița-Năsăud se vor repeta alegerile pentru funcția de primar, după ce principalii doi candidați au obținut același număr de voturi.

Este vorba despre comuna Rebra, unde primarul în funcție Ștefan Danci, candidat din partea Alianței pentru Rebra, și candidatul PNL, Daniel Năstuţă au adunat câte 423 de voturi fiecare.

Legea prevede că în caz de egalitate se organizează un nou tur de scrutin, la care vor participa doar candidații care se află în această situație.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

JUDEȚUL MARAMUREȘ

Voturile românilor la alegerile locale desfăşurate ieri sunt centralizate la această oră, iar rezultatele finale se aşteaptă pe parcursul zilei sau mâine.

Rezultatele parțiale arată că la Primăria Baia Mare Cătălin Cherecheș, candidatul Coaliției pentru Maramureș, a obținut 41,61% dintre voturi, urmat de liberalul Mircea Cârț cu 28,15%.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

JUDEȚUL SATU MARE

UPDATE, ora 15:30

Partidul Național Liberal a câștigat cele mai multe primării în județul Satu Mare, în urma alegerilor din 27 septembrie.
În 23 de unități administrativ-teritoriale primarii sunt de la PNL, în timp de UDMR a câștigat 21 de primării, iar PSD 13.

Trei comune au primari din partea Forumului Democrat German, Partidul Civic Maghiar și ALDE au câte doi primari, iar PRO România are un singur primar, în orașul Tășnad, înlocuindu-l astfel pe fostul primar UDMR.

În municipiile Satu Mare și Carei au câștigat din nou foștii primari UDMR, iar în orașul Negrești Oaș a câștigat din nou fosta primăriță din partea PSD.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

UPDATE, ora 12:00

Primăria municipiul Satu Mare și conducerea Consiliului Județean au fost câștigate de UDMR la alegerile locale organizare duminică, 27 septembrie.

Kereskenyi Gabor și Kereskenyi Gabor

Potrivit rezultatelor obținute aseara după centralizarea voturilor din 72 din cele 74 de secții de votare, candidatul UDMR – Kereskenyi Gabor, a obținut 18.247 voturi, adică aproximativ 51,84%. Pe locurile următoare se află Radu Panait din partea USR-PLUS – cu 5.846 voturi, adică 16,61%, și Dorel Coica din partea PSD, cu 4.394 voturi, adică 12,48%. Aseară . Kereskenyi Gabor a mulțumit sătmărenilor și a promis că va continua proiectele începute.
Și candidatul UDMR pentru șefia Consiliului Județean Satu Mare, a obținut un nou mandat. Pataki Csaba a obținut 49.811 voturi, adică 40,1%, în timnp ce pe locurile următoare se află Adrian Cozma din partea PNL, cu 34.406 voturi, respectiv 27,7%, și Radu Roca PSD, cu 17.399 voturi, adică 13,96%.

Potrivit rezultatelor de aseară, pentru Primăria Satu Mare cele mai puține voturi au fost obținute de candidatele Pro România și PNR. La Consiliul Județean, cele mai puține voturi le-au obținut candidații PRO România și PMP.

 

Stela Tudor.Foto: Facebook

………………………………………………………………………………………………………………..

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a anunţat azi noapte că a câştigat un nou mandat, după numărarea paralelă a UDMR, obținând 55% din voturi.

Kereskenyi Gabor, preşedinte al filialei municipale a UDMR Satu Mare, a devenit primar în 2016, anterior el având un mandat de deputat şi unul de viceprimar al municipiului Satu Mare.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

JUDEȚUL SĂLAJ

Primarii în funcţie ai municipiului Zalău şi ai oraşelor Şimleu Silvaniei şi Jibou au câştigat detaşat alegerile de ieri, potrivit rezultatelor parţiale centralizate de Autoritatea Electorală Permanentă.

La Zalău, după centralizarea a 34 din cele 39 secţii de votare, candidatul PSD Ionel Ciunt, primar în funcţie, a obţinut aproximativ 50% din voturi, el fiind urmat de candidatul Alianţei USR-PLUS, sprijinit şi de PNL, Florin Iordache, cu 30% din voturi. Pe locul trei s-a clasat candidatul UDMR, actualul viceprimar Fazakas Nicolae, votat de aproape 12% din alegători.

După centralizarea tuturor secţiilor de votate din oraşul Şimleu Silvaniei, actualul primar, independentul Septimiu Ţurcaş, susţinut de PNL, a câştigat detaşat alegerile, cu 64% din sufragii, el fiind urmat, la mare distanţă, de candidatul PSD Ioan Opriş (cu 18,5%) şi cel al Pro România, Dan Pop Silvăşan (cu 12%).

Şi primarul din Jibou, social democratul Dan Ghiurco şi-a conservat funcţia, după centralizarea a opt din cele nouă secţii de votare el obţinând circa 55% din voturi.

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

 

Klaus Iohannis va fi primit de Joe Biden, la Casa Albă
Stirea zilei marți, 7 mai 2024, 09:56

Klaus Iohannis va fi primit de Joe Biden, la Casa Albă

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va fi primit la Casa Albă, în această seară, marți, 7 mai, de omologul american, Joe Biden.  ...

Klaus Iohannis va fi primit de Joe Biden, la Casa Albă
Acțiune de salvare a doi tineri ucraineni [UPDATE]
Stirea zilei luni, 6 mai 2024, 15:40

Acțiune de salvare a doi tineri ucraineni [UPDATE]

UPDATE: ora 15.30 Echipajul mixt format din salvamontişti şi poliţişti de frontieră a ajuns în cursul după-amiezii de luni la cei doi tineri...

Acțiune de salvare a doi tineri ucraineni [UPDATE]
Tradiţii în a doua zi de Paşti în Transilvania
Stirea zilei luni, 6 mai 2024, 12:00

Tradiţii în a doua zi de Paşti în Transilvania

În a doua zi de Paşti, tradiţiile se îndreaptă către comunitatea din care facem parte. Unele sunt destul de energice: ceea ce nu e un lucru...

Tradiţii în a doua zi de Paşti în Transilvania
Greve în transportul public
Stirea zilei luni, 6 mai 2024, 11:58

Greve în transportul public

Transport public perturbat din cauza grevelor   Protestatarii cer salarii și condiții de muncă mai bune, dar și blocarea planurilor de...

Greve în transportul public
Stirea zilei duminică, 5 mai 2024, 00:00

Tradiții în prima zi de Paşti în Transilvania

În ultima vreme din tradiţiile de sărbători păstrăm parcă un singur lucru: mâncarea. Este şi aceasta importantă, dar nu pentru cantitatea...

Tradiții în prima zi de Paşti în Transilvania
Stirea zilei vineri, 3 mai 2024, 10:32

Tradiţii în Vinerea Mare în Transilvania

Tradiţia populară e plină de personaje care ne vizitează fie cu recompense, fie cu pedepse. Un astfel de personaj şi-a făcut rondul azi-noapte,...

Tradiţii în Vinerea Mare în Transilvania
Stirea zilei joi, 2 mai 2024, 10:27

Tradiţii în Joia Mare în Transilvania

Sperăm că v-aţi ales deja vopseaua pentru ouă, pentru că astăzi veţi avea nevoie de ea. Deşi, dacă e să mergem pe metodele tradiţionale,...

Tradiţii în Joia Mare în Transilvania
Stirea zilei marți, 30 aprilie 2024, 12:00

„Libertate” a primit Trofeul Gopo pentru cel mai bun film de lungmetraj

Filmul regizat de Tudor Giurgiu spune povestea evenimentelor de la Sibiu, din decembrie 1989: zeci de lucrători în Miliţie, Securitate şi Armată...

„Libertate” a primit Trofeul Gopo pentru cel mai bun film de lungmetraj