Ascultă Radio România Cluj Live

Programul festivalului WonderPuck 2020. Cum se va intra la spectacole

Programul general al manifestării cuprinde 26 de evenimente pentru cei mici și cei mari, de la spectacole de teatru de păpuși, la spectacole itinerante, statui vivante, teatru pe roti, concerte sau proiecții. În acest an, participarea la eveniment presupune respectarea unor reguli și norme speciale.

Programul festivalului WonderPuck 2020. Cum se va intra la spectacole

Articol editat de cristina.rusu, 2 septembrie 2020, 13:09

La evenimentul de deschidere cu păpuși gigant vor participa artiști de la Teatrul pentru Copii și Tineret ,,Colibri” din Craiova, Magic Puppet (Cluj-Napoca), Teatrul pe roți din Arad, Pukima (Polonia-România), precum și de la Teatrul de Păpuși ,,Puck” din Cluj-Napoca.

Evenimentul de deschidere este sold-out!

De asemenea, tot la ora 17.00, pe aceeași scenă va fi prezentat spectacolul „Magitot sunt eu”, al Teatrului Dramaturgilor Români din București. De la ora 19, Piața Unirii va fi însuflețită de statuia vivantă „Sirena” și de spectacolul itinerant „Emilia” ale celor de la Magic Puppet. De la ora 19.30 este programat spectacolul „Cântăreții din Bremen”, spectacol dedicat întregii familii prezentat de Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” din Craiova.

Primul eveniment marca WonderPuck care va avea loc în curtea Muzeului de Artă va fi un concert susținut de Academia Voltaj vineri, 11 septembrie, de la ora 17.30. Va urma, de la ora 19, la intrarea în instituție, „Ritual”, un spectacol itinerant nornverbal, destinat întregii familii, prezentat de trupa „Pukima” (Polonia-România). Pe scenă este programat, de la 14.30, spectacolul „Cartea cu Apolodor”, prezentat de artiștii Teatrului „Puck”. De la 21 este programat momentul nonverbal „Scurt eseu despre incertitudine”, prezentat de Orsolya Gal.

Sâmbătă, 12 septembrie, cea de-a doua zi de festival, va aduce de la 10.30 în Piața Unirii statuia vivantă „Sirena” și spectacolul itinerant Aeronava cu baloane. Primul spectacol al zilei va fi „Punguța cu doi bani”, prezentat de artiștii clujeni de la AnimArt, programat de la ora 11. Piața va fi animată de la ora 17.30, de spectacolele itinerant „Emilia” și „Gigalateea” (acesta din urmă susținut de Teatrul pe Roți din Arad.

Teatru de bâlci, în avanpremieră la Wonderpuck

De la ora 18, pe scena din Piața Unirii este programată avanpremiera spectacolului „Vasilache și Marioara în jurul lumii”, prezentat de artiștii Teatrului de Păpuși „Puck”, cu scenariul, regia și ilustrația muzicală semnate de Ionuț Constantinescu.

Plictisiți de viața pe care o trăiesc în căsuța lor, Vasilache și Marioara hotărăsc că este timpul să pornească într-o călătorie. Nu știu, însă, ce îi așteaptă și prin câte peripeții vor trece, călătorind prin timp și spațiu.

Ionuț Constantinescu regândește și adaptează povestea lui Vasilache și a Marioarei din teatrul de bâlci tradițional, într-un context nou, cu personaje noi, cu întâlniri fantastice și obiecte vrăjite. De data aceasta, protagoniștii devin exploratori, iar în drumul lor se întâlnesc cu Dumnezeu, Dracul, Moartea, Elvis Presley și alte personaje care animă situațiile, cu mult umor.

Am vrut să readuc la viață teatrul de bâlci, care, din păcate, a căzut în uitare în ultima perioadă. Puterea pe care o are acest tip de teatru este impactul asupra privitorului prin esențializarea mesajului moralizator. Totuși, de aici apare și comicul, explică Ionuț Constantinescu.

În distribuție: Ramona Atănăsoaie, Ion Iurcu și Robert Trifan. Asistent de regie este Călin Mureșan. Scenografia este semnată de Andra Ștefan.

Vârsta minimă recomandată este de cinci ani.

Spectacol cu foc în Piața Unirii

De la ora 20, spațiul delimitat din aceeași piață va fi animat de Păpuși gigant, după care, de la 20.30, Compania de Teatru de Animație și Evenimente MAG din București va încheia seara cu un spectacol cu foc.

În aceeași zi, de la ora 10, Teatrul de Vest din Reșița va prezenta în curtea Muzeului de Artă spectacolul „Hänsel și Gretel”. La intrarea în instituție, spectatorii vor fi întâmpinați, de la ora 11.30, de statuia vivantă „Birdman” a celor de la Magic Puppet Cluj-Napoca. De la ora 12, pe scenă va fi prezentat spectacolul „Magitot sunt eu”. Sâmbătă după masă, pe aceeași scenă va fi prezentat spectacolul „Povești cu zâne”, prezentat de Compania de Teatru de Animație și Evenimente MAG din București. De la 19.30. va avea loc în curtea instituției un spectacol de improvizație, iar de la 21, actorul clujean Dragoș Pop va susține un moment de stand-up comedy.

Teatru de păpuși și statui vivante la Muzeul de Istorie

La Muzeul de Istorie a Transilvaniei (MNIT), ziua de sâmbătă, 12 septembrie va începe la 10.30, la intrarea în incintă, cu statuia vivantă Fairy Queen a celor de la Magic Puppet. De la ora 11, pe scena din curtea instituției va fi prezentat spectacolul „Biciul lui Matia Corvin”, susținut de actorul Kötő Áron, de la Teatrul „Puck”. De la 17.30, spațiul de la intrarea în muzeu va fi animat de spectacolul itinerant „Ritual”. Pe scena din curte va fi prezentat de la ora 17 spectacolul „Vrăjitorul din Oz”, prezentat de Teatrul de Păpuși „Spiriduș” din Satu Mare. De la ora 18.30, la intrarea MNIT va putea fi urmărit spectacolul „Birdman”, iar de la ora 19 este programat „Pulcinella și somnul”, spectacol nonverbal cu inserții în limba maghiară și română susținut de Gal Orsolya. Pe aceeași scenă va avea loc de la ora 20.30 proiecția spectacolului „Lampa fermecată”, al Teatrului de Umbre ,,Cengiz Özek” din Turcia.

Tot sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 11, la Castelul Bánffy din Bonțida, micii spectatori sunt așteptați să ia parte la spectacolul „Turnulețul”, prezentat în limba maghiară de actorii Teatrului „Puck”.

Spectacolele de duminică la WonderPuck

Cea de-a treia zi de WonderPuck 2020 ( duminică, 13 septembrie) va începe în Piața Unirii cu spectacolul itinerant „Gigalateea”, de la ora 10. De la ora 10.30 pe scena din zonă este programat spectacolul „Partea dreaptă”, susținut de Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță” din Chișinău. Momentele interactive „Sirena” și „Aeronava cu baloane” vor înveseli piața de la ora 16.30, pentru ca de la 17 să urce pe scenă artiștii albaiulieni de la Teatrul de Păpuși „Prichindel”, cu spectacolul „O poveste din lumea păpușilor”. Păpușile gigant vor veni iar în mijlocul copiilor de la ora 19.30, iar de la ora 20 este programat spectacolul „Pisicile nearistocrate”, prezentat de Teatrul „Arlechino” din Brașov.

În curtea Muzeului de Artă din Cluj-Napoca ultima zi a celei de-a patra ediții WonderPuck va începe de la ora 11, cu spectacolul „Anotimpurile”, susținut de AnimArt. De la 12.30 va începe spectacolul „Capra cu trei iezi”, al Teatrului de Păpuși „Spiriduș” din Satu Mare. De la ora 17, la intrarea în muzeu va fi prezentă statuia vivantă Fairy Queen, pentru ca de la 17.30 să înceapă „Scufița Roșie urbană”, spectacol susținut de Teatrul pe Roți din Arad. De asemenea, de la ora 19, spectatorii vor fi întâmpinați la intrarea în muzeu cu momentul „Ritual” al celor de la Pukima, iar la 19.30 va fi susținut spectacolul „Tărâmul de mijloc”, prezentat de artiștii de la MiniReactor. La final, de la ora 21, în curtea muzeului clujean va fi proiectat filmul de animație „Hugo și dragonul”, cu Philippe Baylaucq și Jacqueline Barrette, în colaborare cu actorii păpușari ai Teatrului din Montreal din Canada.

Evenimentul se va desfășura în condiții de maximă siguranță pentru întreaga familie și locurile vor fi limitate.

Accesul la toate evenimentele WonderPuck 2020 se va face pe baza rezervării de bilete cu valoare zero, pe site-ul WonderPuck, accesând următorul link: https://www.wonderpuck.eu/program-wonderpuck/. Numărul maxim de spectatori la un spectacol va fi de 300 în Piața Unirii, 70 în curtea Muzeului de Artă, iar în cea a Muzeului de Istorie de 50 de spectatori.

Participarea la evenimentele din cadrul Festivalului stradal WonderPuck 2020 presupune luarea la cunoştinţă şi respectarea legislației în vigoare la data evenimentelor.

Reguli și măsuri de siguranță pentru publicul WonderPuck ediția a 4-a

Participarea la evenimentele din cadrul Festivalului stradal WonderPuck 2020 presupune luarea la cunoştinţă şi respectarea prezentului regulament:

• Asumarea riscurilor pe care le presupune participarea la festival se va face de către TOȚI participanții: spectatori, echipă și furnizori de servicii.

• NU va fi permis accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, secreții nazale, stare generală modificată) şi nici a celor care înregistrează temperatura peste 37,3° grade Celsius. Dacă temperatura înregistrată este mai mare de 37,3°C, aceasta va mai fi măsurată din nou o singură dată, după câteva minute.

• Accesul spectatorilor va fi permis NUMAI cu condiția purtării măștii (medicale/ non-medicale). Purtarea măştii este obligatorie pe toată durata evenimentului. Pentru protecție, OBLIGATORIU masca trebuie să acopere gura şi nasul.

• La intrare, spectatorii își vor DEZINFECTA mâinile cu dezinfectant pus la dispoziție de organizatori.

• Cei care refuză să le fie verificată temperatura sau refuză purtarea măştii NU vor avea acces în locație.

• DISTANȚA fizică între spectatorii așezați pe scaune va fi de doi metri. Măsura nu li se aplică persoanelor care fac parte din aceeași familie.

• În toate zonele de aşteptare (la intrarea la evenimente, la toaletă sau la ieşirea de la evenimente) participanţii trebuie să păstreze DISTANȚA de minimum 1,5 metri.

• Este INTERZISĂ schimbarea poziţiei scaunelor.

• Este permis EXCLUSIV consumul alimentelor sigilate și/sau ambalate individual în perimetrul evenimentelor din cadrul festivalului.

Pe toată durata evenimentelor, spectatorii sunt rugați să stea așezați pe scaune. Intrarea și ieșirea se va face prin spații diferite, special amenajate.

 

Comunicat

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

Filme în aer liber, la Caravana TIFF Unlimited
Cultural luni, 8 iulie 2024, 15:06

Filme în aer liber, la Caravana TIFF Unlimited

Caravana TIFF Unlimited va aduce seri de film în aer liber și evenimente speciale în mai multe localități din România, multe dintre ele fără...

Filme în aer liber, la Caravana TIFF Unlimited
Geamul cu poezie
Cultural joi, 4 iulie 2024, 12:14

Geamul cu poezie

Geamurile mai multor cafenele, restaurante şi instituții publice din Cluj-Napoca au fost „decorate” cu versuri ale unor autori celebri.  ...

Geamul cu poezie
Final de stagiune la Teatrul Național din Cluj-Napoca
Cultural miercuri, 3 iulie 2024, 15:03

Final de stagiune la Teatrul Național din Cluj-Napoca

Teatrul Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca prezintă sâmbătă, 6 iulie, ultima premieră a stagiunii 2023/2024: spectacolul Slujitorii...

Final de stagiune la Teatrul Național din Cluj-Napoca
Regele cerb, la Teatrul Național „Lucian Blaga”
Cultural luni, 1 iulie 2024, 15:06

Regele cerb, la Teatrul Național „Lucian Blaga”

Teatrul Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca vă invită la avanpremiera și premiera spectacolului Regele cerb de Carlo Gozzi, în regia lui...

Regele cerb, la Teatrul Național „Lucian Blaga”
Cultural luni, 1 iulie 2024, 09:57

La Sibiu s-a încheiat aseară FITS, Festivalul Internațional de Teatru

FITS, Cel mai important festival de teatru din Europa, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, ediția 2024 a tras cortina! Au fost 10 zile,...

La Sibiu s-a încheiat aseară FITS, Festivalul Internațional de Teatru
Cultural duminică, 30 iunie 2024, 00:00

Teatru radiofonic la Radio Cluj – Ce înseamnă să fii onest

Traducerea şi adaptarea radiofonică: Alexandru Alcalay, Sima Zamfir şi Puşa Scărlătescu.   Regia artistică: Paul Stratilat. În...

Teatru radiofonic la Radio Cluj – Ce înseamnă să fii onest
Cultural vineri, 28 iunie 2024, 17:09

Ce vedem sâmbătă la FITS

Vă prezentăm spectacolele pe care nu ar trebui să le ratați sâmbătă, 29 iunie, dacă sunteți în Sibiu.   Sâmbătă – 29 iunie...

Ce vedem sâmbătă la FITS
Cultural joi, 27 iunie 2024, 10:38

Peste 80 de evenimente programate pentru astăzi la FITS

Celebrul actor american John Malkovich va urca astăzi pe scenă în spectacolul „În singurătatea câmpurilor de bumbac”.   Se va...

Peste 80 de evenimente programate pentru astăzi la FITS