Ascultă Radio România Cluj Live

Anchetă de evaluare a fenomenului risipei alimentare

La nivel mondial, aproximativ o treime din produsele alimentare destinate consumului uman sunt irosite, ceea ce generează costuri economice și ecologice semnificative.
Doar în Europa, 89 de milioane de tone de alimente ajung, în fiecare an, la gunoi; cinci milioane de tone provin din România.

Anchetă de evaluare a fenomenului risipei alimentare

Articol editat de Andrei Cretoiu, 6 iulie 2020, 14:05

Studiul e condus de cercetători de la USAMV Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova, Universitatea Tehnică a Moldovei și Universitatea ”Sfinții Chiril și Metodiu” din Skopje
După cum spune coordonatorul proiectului de la USAMV Cluj, prof. Cristina Bianca Pocol, criza sanitară actuală a demonstrat importanța asigurării suveranității alimentare pentru fiecare stat, iar reducerea risipei alimentare e un obiectiv prioritar.

 

Foto: arhivă Radio Cluj

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

Ministerul Educației finalizează programele liceale până la sfârșitul lunii
Educaţie luni, 3 noiembrie 2025, 16:55

Ministerul Educației finalizează programele liceale până la sfârșitul lunii

Programele şcolare pentru liceu ar putea fi prezentate până la finalul acestei luni, a anunţat ministrul Educaţiei şi Cercetării, Daniel...

Ministerul Educației finalizează programele liceale până la sfârșitul lunii
Trei milioane de elevi revin la şcoală pentru al doilea modul de cursuri
Educaţie luni, 3 noiembrie 2025, 10:47

Trei milioane de elevi revin la şcoală pentru al doilea modul de cursuri

Aproximativ trei milioane de elevi şi preşcolari revin luni, 3 noiembrie, la ore pentru cel de-al doilea modul de cursuri din acest an şcolar,...

Trei milioane de elevi revin la şcoală pentru al doilea modul de cursuri