Ascultă Radio România Cluj Live

73 de cazuri confirmate cu Covid-19 în România (UPDATE)

Două dintre persoanele depistate pozitiv erau carantinate la Timişoara.
Potrivit sursei citate, femeile au 40, 50 şi 33 de ani.

Foto: Agerpres

Articol editat de Andrei Cretoiu, 12 martie 2020, 10:40 / actualizat: 13 martie 2020, 15:47

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

UPDATE, 13 martie, ora 11:15

Încă două cazuri de coronavirus în România, numărul a ajuns la 70.

Ultimele două cazuri confirmate sunt la un bărbat de 26 de ani din Mehedinţi, venit din Italia pe 12 martie, şi o femeie de 52 de ani, tot din Mehedinţi, contact cu bărbatul de 26 ani, venită din Italia tot în data de 12 martie, precizează autorităţile. Ambele cazuri sunt carantinate la Mehedinţi.

………………………………………………………………………………………………………………………

UPDATE, 13 martie, ora 11.00

Încă patru noi cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate vineri, 13 martie, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 68.

Cele patru persoane sunt din Constanţa. Este vorba de 3 bărbaţi şi o femeie, toţi contacţi cu persoana infectată, a precizat Ministerul Sănătăţii. Dintre cei 68 de cetăţeni care au contactat virusul, 6 au fost declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

UPDATE, 13 martie, ora 08.05

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, vineri dimineaţa, 13 martie, că încă 5 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost confirmate în Bucureşti, numărul acestora la nivel naţional a ajuns la 64.

Este vorba de contacţi ai celor depistaţi pozitiv, respectiv un bărbat, 39 ani, contact cu persoana care a călătorit în Germania, un alt bărbat de 53 ani, coleg birou cu un membru din familia pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota. Următoarele cazuri sunt o femeie de 48 ani şi o tânără de 22 de ani, membre ale familiei bărbatului de 53 de ani, şi un tânăr de 23 de ani, contact al familiei bărbatului respectiv.
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

UPDATE ora 18.30.

50 de cazuri de infecție cu noul coronavirus în România! Ultima persoană diagnosticată este o femeie de 54 de ani din Neamţ.
Ea a fost internată la spitalul din Roman în 11 martie cu tuse, febră și faringită. În 1 martie s-a întors din Italia, dintr-o zonă neafectată.
Tot miecuri, 1 martie, a fost despistată cu COVID 19, o femeie de 45 de ani din Cluj care venise din Italia și a fost plasată în carantină la Arad. Ea nu prezintă simptome şi urmează să fie transferată la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Numărul persoanelor diagnosticate până acum, în România, cu COVID-19 a ajuns la 48, conform Grupului de Comunicare Strategică.
Cel mai recent caz confirmat este al unei femei de 20 de ani, din Bucureşti, care a avut contact indirect cu pacientul de 60 de ani, internat la Spitalul Gerota.
Dintre cei care au fost diagnosticaţi, 6 au fost declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi.
Numărul oamenilor plasaţi în carantină aproape că s-a dublat faţă de ieri, ajungând la 1.450. Alte aproape 13 mii de persoane sunt izolate la domiciliu.

…………………………………………………………………………………………………………………………………….

UPDATE, ora 10:30

Numărul cazurilor de infecție cu Covid-19 în România a ajuns la 49.
Cei doi pacienți confirmați astăzi sunt un bărbat și o femeie, ambii din București, contacți direcți ai fostului ofiței MAI, confirmat zilele trecute.
România a traversat ieri cea mai grea zi de la izbucnirea crizei de coronavirus. Într-o singură zi, au fost confirmate 18 cazuri în țara noastră, cele mai multe înregistrate în 24 de ore.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus creşte în ţara noastră.
Ieri, 11 martie 2020, a fost ziua în care au fost confirmate cele mai multe cazuri de până acum – 18. Totalul celor îmbolnăviţi ajunge, astfel, la 47. Dintre aceştia, 7 s-au vindecat.

Sute de persoane sunt în carantină şi peste 11 mii – izolate la domiciliu.
Pentru limitarea răspândirii virusului, autorităţile au anunţat mai multe măsuri şi restricţii pentru populaţie. Sunt suspendate toate evenimentele în spaţii închise, inclusiv cele religioase, cu peste 100 de participanţi.
Firmelor cu mai mult de 99 de angajaţi, autorităţile le recomandă să decaleze programul de lucru astfel încât să se reducă aglomeraţia în mijloacele de transport în comun.
De asemenea, exporturile de medicamente necesare tratării infecţiilor cu coronavirus sunt sitate până la sfârşitul lunii.
Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență nu a luat încă o decizie referitoare la includerea în zonele roșii, respectiv cele care presupun carantină instituționalizată timp de 14 zile a cetățenilor care revin din regiuni ale Franței, Germaniei și Spaniei – a anunţat Grupul de Comunicare Strategică. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat într-o conferință de presă cum acționează autoritățile de la frontieră în cazul cetățenilor care intră în România:

Nelu Tătaru: Cei care se vor întoarce din zonele roșii – și le găsim pe site-ul INSP-ului,precum şi la TelVerde – vor fi introduși în carantină; cei care vin din zonele galbene vor fi introduși în izolare voluntară la domiciliu.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a mai precizat că acum suntem în planurile scenariului 2, când sunt infectate cu COVID-19 un număr cuprins între 26 și 100 de persoane și este încă menținută prevenția ca punct principal înaintea schimbărilor majore din spitale. Pe de altă parte, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că ia în considerare și scenariul în care locurile de carantină nu vor fi suficiente:

Raed Arafat: Dacă spaţiile de carantină nu sunt suficiente, este posibil să instituim carantină şi la domiciliu, cu condiţii foarte stricte de pază, de monitorizare și de urmărire a persoanelor respective.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a mai precizat că amenda pentru nerespectarea autoizolării sau a carantinei este de 4.000 de euro, iar această amendă poate fi dată de mai multe ori dacă persoana respectivă a încălcat regulile de mai multe ori.

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

În așteptarea deciziei în procesul legat de Roșia Montană
Stirea zilei joi, 7 martie 2024, 14:37

În așteptarea deciziei în procesul legat de Roșia Montană

Tribunalul de arbitraj din cadrul Centrului Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţii al Băncii Mondiale va anunţa...

În așteptarea deciziei în procesul legat de Roșia Montană
Partidul Popular European susține aderarea completă a României la spațiul Schengen
Stirea zilei joi, 7 martie 2024, 10:33

Partidul Popular European susține aderarea completă a României la spațiul Schengen

Partidul Popular European a adoptat, în unanimitate, în prima zi a congresului de la Bucureşti, un manifest electoral în care cere ca România...

Partidul Popular European susține aderarea completă a României la spațiul Schengen
Coloana de TIR-uri se întinde pe 13 km la punctul de trecere a frontierei Halmeu
Stirea zilei miercuri, 6 martie 2024, 09:26

Coloana de TIR-uri se întinde pe 13 km la punctul de trecere a frontierei Halmeu

Șoferii de autocamioane care doresc să tranziteze frontiera dintre România și Ucraina prin punctul de la Halmeu, au de așteptat în prezent...

Coloana de TIR-uri se întinde pe 13 km la punctul de trecere a frontierei Halmeu
Încep lucrările pentru construirea celor mai lungi tuneluri feroviare din România
Stirea zilei marți, 5 martie 2024, 14:26

Încep lucrările pentru construirea celor mai lungi tuneluri feroviare din România

Încep lucrările pentru construirea celor mai lungi tuneluri feroviare din România. Marți, 5 martie, a pornit primul utilaj pentru forajul...

Încep lucrările pentru construirea celor mai lungi tuneluri feroviare din România
Stirea zilei miercuri, 14 februarie 2024, 08:42

Continuă investigațiile asupra atacului cibernetic care a afectat activitatea spitalelor

Mai multe instituţii – printre care şi DIICOT – investighează atacul cibernetic care a afectat activitatea a 25 de unităţi medicale...

Continuă investigațiile asupra atacului cibernetic care a afectat activitatea spitalelor
Stirea zilei marți, 13 februarie 2024, 06:00

Ziua Mondială a Radioului, sărbătorită la Radio România

Marți, 13 februarie, va fi Ziua mondială a Radioului, mijloc de informare pe care UNESCO îl apreciază ca pe o parte esențială a vieții...

Ziua Mondială a Radioului, sărbătorită la Radio România
Stirea zilei luni, 12 februarie 2024, 13:23

Mai multe spitale din țară, afectate de un atac cibernetic [UPDATE]

UPDATE: ora 13.35 Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, Spitalul din Sighetu Marmației se numără printre...

Mai multe spitale din țară, afectate de un atac cibernetic [UPDATE]
Stirea zilei luni, 12 februarie 2024, 09:29

Coaliţia de guvernare reia discuţiile privind comasarea alegerilor

La şedinţa de săptămâna trecută PSD şi PNL nu au reuşit să ajungă la o înţelegere. Cea mai vehiculată variantă este ca în 9 iunie,...

Coaliţia de guvernare reia discuţiile privind comasarea alegerilor