Ascultă Radio România Cluj Live

O fabrică de pâine din Câmpia Turzii are soluții pentru combaterea risipei alimentare

O fabrică de pâine din Câmpia Turzii are soluții pentru combaterea risipei alimentare

Articol editat de Camelia Velțan, 29 ianuarie 2019, 10:42

Risipa alimentară este un fenomen care afectează de câţiva ani ţara noastră, aşa cum se întâmplă însă şi în alte state din lume.

Pentru a combate risipa de alimente, bloggeri, medici nutriţionişti şi bucătari au iniţiat campanii de educare a populaţiei, beneficiind adesea şi de sprijinul unor societăţi care produc alimente.
Un exemplu în acest sens este o fabrică de pâine din Câmpia Turzii. Aici se produc aşa-numitele porţii inteligente, mai mici şi mai adaptate nevoilor de consum.

Statisticile arată că un român consumă 96 de kilograme de pâine pe an, cu mult peste media europeană, care este de 82 de kilograme.
În medie, o cincime din aceste produse ajung la gunoi, adică 22 de kilograme de pâine anual.

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Ministerul Educației finalizează programele liceale până la sfârșitul lunii
Educaţie luni, 3 noiembrie 2025, 16:55

Ministerul Educației finalizează programele liceale până la sfârșitul lunii

Programele şcolare pentru liceu ar putea fi prezentate până la finalul acestei luni, a anunţat ministrul Educaţiei şi Cercetării, Daniel...

Ministerul Educației finalizează programele liceale până la sfârșitul lunii
Trei milioane de elevi revin la şcoală pentru al doilea modul de cursuri
Educaţie luni, 3 noiembrie 2025, 10:47

Trei milioane de elevi revin la şcoală pentru al doilea modul de cursuri

Aproximativ trei milioane de elevi şi preşcolari revin luni, 3 noiembrie, la ore pentru cel de-al doilea modul de cursuri din acest an şcolar,...

Trei milioane de elevi revin la şcoală pentru al doilea modul de cursuri