Ascultă Radio România Cluj Live

Cine va reprezenta Sibiul la Concursul European Young Chef Award 2018

Cine va reprezenta Sibiul la Concursul European Young Chef Award 2018

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 20 august 2018, 15:17

Patru bucătari s-au „duelat” duminică, 19 august, la European Young Chef Award 2018 de la Sibiu. Misiunea acestora a fost să amestece tradiționalul și inovatia în rețete inedite. Fiecare dintre concurenți a spus povestea preparatului său în fața unui juriu alcătuit din profesioniști recunoscuți în domeniu, printre care și câștigătorii primelor două ediții, Daniel Joarză și Alin Barabancea.

Andra Andriuc a gătit o reinterpretare a saramurei de păstrăv, Alin Costea a pregatit o tocăniță din mațe de miel, cu ardei copt și smântână, Constantin Fesan prezentat o varianta a mușchiulețului de porc cu ienupăr, iar Rareș Moga a reinterpretat clasica pomană a porcului, din porc de la Bazna, județul Sibiu.

Câștigătoarea ediției care a impresionat cu rețeta sa este Andra Andriuc. Tânăra, în vârstă de 25 de ani va reprezenta Sibiul la European Young Chef Award 2018, organizat îm Irlanda, între 25 și 27 noiembrie. Competiția este organizată la nivel european de către International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism. Pe plan regional aceasta este organizată de către membrii Platformei Regiunilor Gastronomice Europene, iar Sibiul este membru din 2014. În continuare o ascultăm pe căștigătoarea concursului, Andra Andriuc.

A fost prima dată când am gătit-o. Când m-am pregătit pentru concurs, am găsit-o într-o carte din secolul XVI. Câştigătorul ediţiei de anul trecut a gătit oaie, eu am decis să merg pe altceva. Şi saramura fiind una dintre cele mai vechi şi mai gătite reţete tradiţionale româneşti, am decis să o aleg.
Dintre toate saramurile, cea mai cunoscută este saramura de peşte. Într-adevăr, cu preponderenţă este întâlnită în zona Moldovei şi a Dobrogei, dar regăsim şi în Ardeal. E primul concurs la care am participat, emoţiile au fost enorme.


Pasiunea pentru bucătărie mi-am descoperit-o în timpul şcolii de bucătar Adi Hădean care a durat un an de zile, timp în care am făcut practică la diferite restaurante din Sibiu.
Într-un final voi reinterpreta saramura de păstrăv. (Andra Andriuc, reprezentanta Sibiului la European Young Chef Award 2018)

 

Ascultă Radio Antena Sibiului online AICI.

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

 

Revelion cu DJ și artificii în Piața Unirii
Transilvania joi, 18 decembrie 2025, 09:26

Revelion cu DJ și artificii în Piața Unirii

Anul 2025 a fost plin de evenimente la Oradea. Autoritățile locale îi invită pe orădeni să întâmpine noul an împreună, în centrul...

Revelion cu DJ și artificii în Piața Unirii
Incendiu într-o gospodărie. Două femei au ajuns la spital
Transilvania joi, 18 decembrie 2025, 08:43

Incendiu într-o gospodărie. Două femei au ajuns la spital

Un incendiu a izbucnit miercuri seara, 17 decembrie, într-o gospodărie din localitatea Telciu, informează Inspectoratul pentru Situații de...

Incendiu într-o gospodărie. Două femei au ajuns la spital
Nușeni, prima comună din județ cu parc fotovoltaic propriu
Transilvania joi, 18 decembrie 2025, 08:39

Nușeni, prima comună din județ cu parc fotovoltaic propriu

La Nușeni a fost construit un parc fotovoltaic, contractul de finanţare pentru noua capacitate de producere a energiei electrice din surse...

Nușeni, prima comună din județ cu parc fotovoltaic propriu
Colind pentru satul de mâine
Transilvania joi, 18 decembrie 2025, 08:06

Colind pentru satul de mâine

Un grup de tineri din satul Bădăcin demonstrează că tradițiile pot avea viitor atunci când sunt susținute cu pasiune și implicare.  ...

Colind pentru satul de mâine
Transilvania miercuri, 17 decembrie 2025, 16:57

Un TIR care transporta 200 de porci vii, s-a răsturnat într-o curbă periculoasă | VIDEO

Intervenție de urgență a pompierilor, miercuri, 17 decembrie, pe drumul european 81, în localitatea Topa Mică din județul Cluj, unde un TIR...

Un TIR care transporta 200 de porci vii, s-a răsturnat într-o curbă periculoasă | VIDEO
Transilvania miercuri, 17 decembrie 2025, 16:07

Intrarea la muzeu, cu 50 la sută mai scumpă

Biletele de intrare la muzeele din judeţul Bistriţa-Năsăud vor costa, începând de anul viitor, cu 50% mai mult, pentru a acoperi costurile de...

Intrarea la muzeu, cu 50 la sută mai scumpă
Transilvania miercuri, 17 decembrie 2025, 12:21

ExploreBiertan.ro – Noul brand de ecoturism din Transilvania

La Sibiu a fost lansat brandul de destinație de ecoturism Biertan – Richiș – Copșa Mare, sub numele ExploreBiertan.ro, un proiect dezvoltat pe...

ExploreBiertan.ro – Noul brand de ecoturism din Transilvania
Transilvania miercuri, 17 decembrie 2025, 09:12

Amenzi de peste 1,2 milioane de lei pentru deficiențe majore în salubrizare

În perioada 1 septembrie-10 noiembrie, Garda Națională de Mediu Bistrița-Năsăud a verificat 62 de UAT‑uri, Consiliul Județean și ADI...

Amenzi de peste 1,2 milioane de lei pentru deficiențe majore în salubrizare