Ascultă Radio România Cluj Live

Bonsoir Alain Delon

Bonsoir! V-am adus soarele!

Bonsoir Alain Delon

Articol editat de cristina.rusu, 10 iunie 2017, 10:33 / actualizat: 14 iunie 2017, 8:35

S-a spus că e ramolit, că e bătrân, că vorbește despre sine la persoana a treia. Că n-are talent deloc dar a fost distribuit în filme doar din cauză că, mă rog, trebuie să admitem că era frumos foc.

Atâtea răutăți am auzit zilele astea la adresa lui Alain Delon câte nu mi-aș fi imaginat că pot fi inventate.

Ei bine, Alain Delon nu e ramolit deloc, din contră pare într-o formă fizică excelentă.
Și probabil nicio altă vedetă n-ar fi reușit să umple cele peste 3.000 de locuri din Piața Unirii. Și să stârnească o emoție colectivă așa de puternică pe care parcă puteai să o atingi.

Ora 21.00

Presa se aliniază și pornește pe la picioarele lui Matei Corvin până în fața scenei. Se primesc indicații clare: nu depășiți ultimul rând de scaune, nu călcați pe covorul roșu, nu deranjați spectatorii.

Ordinea se păstrează relativ ușor, fluxul de spectatori continuă să curgă, oamenii sunt preocupați să-și găsească locuri cât mai aproape de ecran.

Primele fane se apropie timid de grupul de ziariști. O doamnă blondă cu strungăreață, bluză și balerini roz întreabă dacă poate să stea și ea acolo, să-l aștepte pe Delon. Vine de la Târgu Mureș și-l iubește de o viață. A văzut Zorro de 27 de ori și l-ar lua oricând acasă să-l grijească. Că poate n-are cine acum, la bătrânețe.

Tot mai mulți spectatori prind curaj și vin în față, lângă scenă, deși oamenii de ordine îi tot roagă să se îndepărteze.

O italiancă purtând un joben care-mi amintește de Pălărierul nebun tot încearcă să explice că vrea să facă doar o fotografie. Stewardul îi repetă că nu are voie să depășească linia primului rând de scaune. Pentru că nu se înțeleg, intervin și-i explic doamnei în italiană regulile. Îmi zâmbește recunoscătoare și se lipește de mine, îmi pune o mână pe umăr și la intervale regulate mă întreabă: ”arriva?” ”non ancora”, îi răspund.

Mă uit la ceas, e 21:41. Și dintr-o dată un fior trece prin mulțime. Vine!

Emoția e așa de puternică un freamăt mut i-a cuprins pe toți, mii de mâini cu telefoane în aer, toată lumea în picioare. Și îl vedem.

Trece printre spectatori, pe covorul roșu cu pas alert, relaxat, zâmbitor, cu mâinile în buzunare.

Are aerul degajat al omului care s-a obișnuit să fie adulat o viață întreagă. Și arată incredibil de bine. Aceeași siluetă, cămașa descheiată și lănțișorul de la gât fără de care nu mi-l pot imagina.

Ne anunță cu nonșalanță că ne-a adus soarele la Cluj. Dacă proiecția ar fi fost joi, ar fi trebuit să vedem filmul într-o sală de spectacole.

Remarcă faptul că sunt mai multe femei în public și e mulțumit. Spune că se bucură de asta, mai ales că nu e gay. Da, a livrat și titlul perfect pentru presa de scandal.

Se retrage prin stânga ecranului uriaș în urletele publicului. Practic mulțimea e de neoprit și mulți merg după el.

Nu pare deranjat, îi plac băile de mulțime. Zâmbește și intinde mâna spre oameni.
Și pleacă.

Rămânem să vedem ”Afacerea Pigot”, primul film în care a fost producător, regizor și actor.

Mulți stau pe unde apucă. Alții au urcat pe soclul statuii lui Matei Corvin. Plus puhoiul de curioși care se uită la ecran de dincolo de împrejmuire.
Filmul se termină la miezul nopții.

Oamenii pleacă zâmbind și vorbind despre Delon. E o atmosferă atât de pașnică și de senină încât îmi vine să îmbrățișez pe toată lumea.

 

Doina Borgovan

Studiu: Vizitarea galeriilor de artă reduce stresul și stimulează imunitatea
Diverse duminică, 16 noiembrie 2025, 00:00

Studiu: Vizitarea galeriilor de artă reduce stresul și stimulează imunitatea

Admirarea operelor originale în galerii de artă poate oferi o ameliorare imediată a stresul, este concluzia unui studiu, informează DPA.  ...

Studiu: Vizitarea galeriilor de artă reduce stresul și stimulează imunitatea
Alimente de toamnă pentru o inimă puternică
Diverse sâmbătă, 15 noiembrie 2025, 12:00

Alimente de toamnă pentru o inimă puternică

Toamna, este indicat să ne concentrăm pe fructe şi legume de sezon, care sunt sănătoase şi pot fi folosite în preparate gustoase.  ...

Alimente de toamnă pentru o inimă puternică
„Elements” transformă corpul feminin într-un concept artistic al naturii
Diverse sâmbătă, 15 noiembrie 2025, 00:00

„Elements” transformă corpul feminin într-un concept artistic al naturii

Mai puțin eros, mai mult concept. Senzualitatea exprimată în Calendarul Pirelli – primul (și poate ultimul) dintre marile calendare artistice...

„Elements” transformă corpul feminin într-un concept artistic al naturii
Educația continuă protejează memoria și creierul chiar și după 90 de ani
Diverse vineri, 14 noiembrie 2025, 12:00

Educația continuă protejează memoria și creierul chiar și după 90 de ani

Un studiu recent al Universităţii din Helsinki arată că educaţia continuă să aibă un efect benefic asupra sănătăţii creierului, chiar şi...

Educația continuă protejează memoria și creierul chiar și după 90 de ani
Diverse vineri, 14 noiembrie 2025, 00:00

Celebrul diamant „Mellon Blue”, vândut din nou la licitație

”Mellon Blue”, un diamant albastru intens de 9,51 carate montat pe un inel, a fost vândut la Geneva pentru peste 25 de milioane de...

Celebrul diamant „Mellon Blue”, vândut din nou la licitație
Diverse joi, 13 noiembrie 2025, 12:00

Beneficiile frigului pentru corp și minte

Dincolo de ceaiul cald şi hainele groase, frigul aduce beneficii pentru imunitate, piele sănătoasă şi mai puţine alergii, susţin experţii....

Beneficiile frigului pentru corp și minte
Diverse joi, 13 noiembrie 2025, 00:00

Meghan Markle revine pe marele ecran

Meghan Markle se pregătește să revină la cinema, cu un mic rol într-un film aflat în prezent în producție la Los Angeles, în California, au...

Meghan Markle revine pe marele ecran
Diverse miercuri, 12 noiembrie 2025, 12:00

Probioticele, între mit și realitate: când și cum să le consumăm

Probioticele – „bacteriile bune” din sistemul digestiv – sunt promovate ca soluţie pentru orice, de la combaterea balonării...

Probioticele, între mit și realitate: când și cum să le consumăm