Ascultă Radio România Cluj Live

Accident grav pe Autostrada Soarelui, cu 4 morti si peste 50 de raniti (UPDATE)

UPDATE 6 noiembrie, ora 16.0024 de persoane, dintre care una în stare gravă,  mai sunt internate în spitalele din Bucureşti, în urma accidentului de sâmbătă de pe Autostrada A2.

Accident grav pe Autostrada Soarelui, cu 4 morti si peste 50 de raniti (UPDATE)

Articol editat de Alina Vingan, 5 noiembrie 2016, 15:10 / actualizat: 6 noiembrie 2016, 16:12

În urma carambolului produs sâmbătă, în condiţii de ceaţă densă, patru persoane au murit. În accident au fost implicate 29 de maşini, dintre care două microbuze care transportau persoane şi un camion.

Anchetatorii stabilesc acum cine a fost vinovat pentru producerea celui mai grav accident în lanţ întâmplat vreodată în România. De luni, toate autovehiculele implicate în accident vor fi supuse unor expertize tehnice.

UPDATE 6 noiembrie, ora 8.30 –  22 de persoane rănite în accidentul de sâmbătă de pe A2 mai sunt internate în spitalele din Capitală, şapte în stare mai gravă.

Potrivit celui mai nou bilanţ, patru persoane şi-au pierdut viaţa după acest accident în lanţ, cel mai grav petrecut vreodată pe şoselele din ţară. Doi dintre morţi şi peste 20 de răniţi sunt din Slobozia. Au fost pasageri într-unul din cele două microbuze implicate în carambol. Majoritatea erau angajaţi la o firmă de pază şi făceau naveta. Transportul era asigurat de angajator cu un microbuz de 22 de locuri, dar este posibil ca numărul călătorilor să fi fost mai mare.

UPDATE ora 19.00 –  Bilanţul victimelor, după accindentul produs sâmbătă dimineaţă pe Autostrada Soarelui, a ajuns la 4, după ce o femeie, aflată în stare gravă la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, a murit.

Între timp, din celelalte unităţi sanitare au fost externaţi răniţii care nu mai necesitau supraveghere medicală, iar câţiva au fost transferaţi pentru îngrijiri de specialitate la alte spitale din Bucureşti.

UPDATE ora 12:45 – Potrivit primelor cercetări, în zona Lehliu s-ar fi produs două accidente foarte apropiate unul de celălalt.

Comisar-şef de poliţie George Grigore a declarat că în accident au fost 29 de autovehicule implicate, dintre care două microbuze de transport persoane şi unul de transport marfă.

Potrivit acestuia, în prezent la spitale primesc îngrijiri medicale peste 40 de persoane rănite. Alte 16 ar fi refuzat transportul la spital.

Comisarul George Grigore a explicat că accidentele s-au produs din cauza neadaptării vitezei la condiţiile meteo. Ceața densă din această dimineață a făcut ca vizibilitatea să fie mult redusă.

UPDATE ora 11:45 – Secretarul de stat în Ministerul de Interne a declarat că au murit 3 persoane, nu 4 cum se anunțase inițial. În privința răniților numărul acestora depășește 50.

UPDATE ora 11.05: Numerele de urgențe la care se pot afla informații despre starea victimelor: 021.264.85.15 sau 021.264.85.16.

UPDATE ora 10.42: Centrul INFOTRAFIC: Circulația a fost deviată de la km 64 al autostrăzii A2, pe DN3A Lehliu Gară- Drajna. Pe celălalt sens de mers (Constanța- București) circulația nu este afectată.

UPDATE ora 10.32: Acționează ISU Constanța, Ialomița, Călărași și București – Ilfov.

UPDATE ora 10.24: Răniții au fost transportați la spital, la Lehliu și în București, la Pantelimon, Floreasca și Bagdasar- Arseni.

UPDATE ora 10.07: Există în continuare risc de accident, ceața persistă.

UPDATE ora 10: Nu au ținut cont de avertizarile poliției privind condițiile de drum, ceața densă. Bilanțul este tragic: 4 morți și 39 de răniți.

UPDATE 9:36: Patru persoane au murit în accidentul de pe A2. Nu mai sunt persoane încarcerate, răniții au fost transportați la spital.

UPDATE 9:22: Două persoane și-au pierdut viața în accidentul de pe Autostrada Soarelui, sunt cel puțin 20 de răniți, iar mai multe persoane au rămas încarcerate.

Mai multe autovehicule s-au lovit, în această dimineață, pe sensul de mers spre Constanța, lângă Lehliu.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat a declarat că a fost activat Planul Roșu de intervenție și că, din primele informații, acest accident s-a produs din cauza vizibilității reduse, provocată de ceață, dar și din cauza vitezei.

La fața locului intervin amublanțe SMURD, pompieri și autospeciale de descarcerare din București, Călărași și Ialomița.

Traficul este blocat la kilometrul 67.

Poliția recomandă șoferilor să își adapteze viteza la condițiile de drum, să mărească distanța în mers între autovehicule și să nu se angajeze în depașiri riscante.

 

Mai multe citiţi AICI

Cod galben de ploi şi vijelii
Social miercuri, 22 mai 2024, 11:10

Cod galben de ploi şi vijelii

Cod galben de ploi şi vijelii până joi dimineaţă, 23 mai, în 18 judeţe.   Potrivit meteorologilor, până mâine la ora 10:00, în...

Cod galben de ploi şi vijelii
Accident mortal în Bistriţa-Năsăud | UPDATE
Social miercuri, 22 mai 2024, 10:08

Accident mortal în Bistriţa-Năsăud | UPDATE

Încă o persoană rănită în urma unui grav accident, produs marți seara, 21 mai în localitatea Petriş din judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost...

Accident mortal în Bistriţa-Năsăud | UPDATE
Este nevoie de asistenți maternali
Social marți, 21 mai 2024, 16:02

Este nevoie de asistenți maternali

Direcția Regională de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu își propune extinderea actualei rețele de asistenți maternali...

Este nevoie de asistenți maternali
Peşti morţi pe Valea Salcă
Social marți, 21 mai 2024, 15:40

Peşti morţi pe Valea Salcă

În cadrul acțiunii de monitorizare a cursurilor de apă, marți, 21 mai, specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj au observat...

Peşti morţi pe Valea Salcă
Social marți, 21 mai 2024, 14:19

Noi zboruri de pe Aeroportul Internațional din Sibiu

Cinci noi zboruri internaționale directe vor fi operate din 20 iulie de pe Aeroportul Internațional Sibiu.   Prețurile biletelor încep de la...

Noi zboruri de pe Aeroportul Internațional din Sibiu
Social marți, 21 mai 2024, 12:52

Vreme instabilă într-o parte însemnată din ţară

Se anunţă trei zile de vreme instabilă, cu ploi, vânt şi vijelii într-o parte însemnată din ţară.   Primul va intra în vigoare...

Vreme instabilă într-o parte însemnată din ţară
Social marți, 21 mai 2024, 10:16

Campanie de recrutare a Ministerului Apărării Naționale

Ministerul Apărării Naționale a lansat luni, 20 mai 2024, o nouă campanie de recrutare și selecție a rezerviștilor voluntari, care va dura...

Campanie de recrutare a Ministerului Apărării Naționale
Social luni, 20 mai 2024, 15:55

O nouă ediţie a programului „Litoralul pentru toţi”

O nouă ediţie a programului social „Litoralul pentru toţi” începe la finalul acestei luni.   Prețurile pentru o noapte de cazare vor...

O nouă ediţie a programului „Litoralul pentru toţi”