Ascultă Radio România Cluj Live

Despre frumuseţe şi make up, de la Carei la Los Angeles

KARIN1

Despre frumuseţe şi make up, de la Carei la Los Angeles

Articol editat de , 6 august 2016, 06:00

Cu puţin timp în urmă, Karin Dragoş, o tânără de 27 de ani din Carei, a fost declarată câştigătoarea celui mai important concurs de machiaj organizat în Ungaria.

Pe lângă produsele cosmetice în valoare de 200.000 de forinţi, firma organizatoare competiţiei din Budapesta – a răsplătit-o pe tânăra din Carei cu participarea la finala concursului NYX Face Awards, care va avea loc în Los Angeles peste două săptămâni.

Înainte de-aşi face bagajele, Karin (absolventă a Facultăţii de Economie şi Management din Debrecen) a vorbit pentru Radio România Cluj despre cum a început pasiunea pentru machiaj, despre ce înseamnă să fii vloggeriţă în acest domeniu, şi despre faptul că degeaba eşti frumoasă şi ai bani mulţi, dacă nu ai o educaţie sănătoasă şi nu eşti modestă.

Ca orice adolescentă dornică să fie cât mai frumoasă, Karin a început să se machieze în timpul liceului. Însă, deosebirea dintre ea şi multe tinere pentru care machiajul înseamnă fond de ten, fard de pleoape, tuş negru, mascara şi ruj – dacă se poate cât mai strident- Karin a înţeles că un machiaj reuşit înseamnă produse de calitate şi, de ce nu, chiar artă.

De aici şi până la a deveni vloggeriţă – deci un exemplu pentru mii de tinere care o urmăresc pe youtube şi îi urmează sfaturile – au fost doar câţiva paşi pe care careianca i-a făcut doar când a fost sigură că are ceva de spus:

Pasiunea mea pentru make up a început în urmă cu cinci-şase ani. Apoi, urmârind filmuleţele-tutorial de pe youtube a început să-mi placă ideea de vlogg. Aşa am început ca vloggeriţă. La început cu teamă şi reţinere, cu o cameră de luat vederi simplă şi nişte lumini, după care am prins curaj şi am început să dezvolt o adevărată afacere. În prezent postez pe youtube chiar şi câte două tutoriale săptămânal.

Cu o frumuseţe şi o alură care ar putea-o recomanda fără greş pentru podiumurile de modă, şi stăpână pe arta machajului, Karin este adepta măsurii şi a bunului gust. Iar asta le învaţă şi pe tinerele care îi urmăresc filmuleţele de pe vlogg:

Pentru mine make up-ul este un hobby pe care îl folosesc nu pentru a mă transforma, ci pentru a mă face să mă simt mai bine, să-mi placă de mine mai mult. M-am gândit că dacă eu pot să fac asta, de ce să nu le învăţ şi pe alte fete cum să se machieze corect şi cu bun gust, iar în felul acesta să nu mai recurgă la make up artişti profesionişti. Dacă ţinem cont de sfaturi şi îndrumări, fiecare putem să ne machiem acasă. Însă, pe lângă reguli, este necesar şi altceva: avem nevoie de cel puţin- două trei produse de calitate. Se poate şi fără ele, dar rezultatul nu e acelaşi.

Pe lângă reacţiile pozitive ale celor care îi urmăresc vlogg-ul, pentru Karin câştigarea concursului din Ungaria, răsplătit cu participarea la finala din Los Angeles, înseamnă dovada că face foarte bine ceea ce face şi că un hobby poate deveni artă:

Participarea mea la concursul de la Budapesta a pornit de la un email pe care l-am primit de la reprezentanţii firmei organizatoare, care au văzut pe youtube câteva dintre filmuleţele mele. Mi-am spus imediat că orice concurs de amploarea acestuia poate fi o nouă şansă pentru mine, aşa că am participat. Am trimis un filmuleţ la alegere liberă, cu condiţia să reflecte un make up creativ. Apoi, după ce a fost ales Top 12, am primit două teme. Una a fost Queen Of Flowers, cealaltă Optical Ilussion. Ulterior, din Top 6 a fost aleasă câştigătoarea concursului, iar când am aflat că eu sunt aceea am fost foarte fericită.

Peste două săptămâni, tânăra din micuţul oraş Carei va pleca la Los Angeles. Despre plecarea ei în America, singură, Karin vorbeşte cu teamă şi emoţie, dar şi cu bucuria de-ai fi recunoscute meritele şi calităţile. La înapoiere, deşi va fi mai bogată cu o experienţă frumoasă, ea va rămâne aceeaşi fată modestă. Pentru că, spune Karin, părinţii au învăţat-o că trebuie să fie mereu un om bun, să preţuiască familia şi să fie împăcată cu ceea ce face.

Stela Tudor

Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.

miere şi muscă
Special RCJ marți, 24 octombrie 2017, 10:06

Vorba, mierea şi musca

Cu o lingură de miere prinzi mai multe muşte decât cu un butoi de oţet, zice o vorbă. Limba dulce mult aduce, ne informează alta. Limba taie...

Vorba, mierea şi musca
party
Special RCJ joi, 12 octombrie 2017, 15:53

A face de petrecanie

Expresia „a face de petrecanie” înseamnă a omorî pe cineva, cu varianta „a-şi face de petrecanie”, a-şi stopa singur...

A face de petrecanie
om bogat om sarac
Special RCJ luni, 28 august 2017, 15:41

Omul simplu, dar cinstit și cu bun simț

Da, omul acela cântat, lăudat şi compătimit, dat mereu exemplu de păstrător al tradiţiilor şi al sevei neamului. Omul nostru simplu nu are...

Omul simplu, dar cinstit și cu bun simț
limba_romana_apsa
Special RCJ miercuri, 16 august 2017, 19:12

Limba noastră-i o comoară?

„Limba noastră-i o comoară În adâncuri înfundată Un șirag de piatră rară Pe moșie revărsată.” Sunt primele versuri dintr-o...

Limba noastră-i o comoară?
Special RCJ vineri, 28 iulie 2017, 15:15

Circul, mai presus de pâine

În Roma antică, un gladiator a murit la 22 de ani, celebru si adulat. Când i s-a facut inventarul, stupoare: în 3 ani, junele adunase, ca...

Circul, mai presus de pâine
Special RCJ vineri, 14 iulie 2017, 08:33

„Dacă ai fi în locul lor, şi tu ai face la fel”!

Este fraza care conţine esenţa răului ce ne macină societatea şi economia. Parveniţii nu pot concepe că succesul nemeritat poate provoca şi...

„Dacă ai fi în locul lor, şi tu ai face la fel”!
Special RCJ duminică, 2 iulie 2017, 10:24

Fiecare pasăre pre limba ei piere

Scandalul de sâmbătă de la Cluj, cu juna actriţă luată pe sus de jandarmi (pe motiv că a refuzat să plece de la un miting pe care-l sabota)...

Fiecare pasăre pre limba ei piere
Special RCJ marți, 20 iunie 2017, 14:39

Dor de Domnul Trandafir

1. Într-o şcoală clujeană cu pretenţii (deşi posesoare a unui număr remarcabil de derbedei), o dirigintă îşi “sacrifică” unul dintre...

Dor de Domnul Trandafir